Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Karta abonament
Wątek: Karta abonament
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 20:37   #8
pffe
BAN stały

Dot.: Karta abonament

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
...i to już od dłuższego czasu przynajmniej jeśli o sieć Orange, bo płaciłam nie więcej niż abonamentowcy za minuty i do tego żadnej stałej opłaty (czyli np. rat za telefon). Fajnie mieć znajomych w 1 sieci,tanio wychodzi, lub za darmo
Taniej tel można w sklepach często nabyć niż związać się umową z operatorem. Poza tym jak konkurencja będzie mieć lepszą ofertę po prostu kupuje się kolejny starter/ przenosi numer.

Internet mobilny też miałam na kartę,z taniego nocnego transferu byłam zadowolona. Dobre dla zmieniających lokum.
internet mobilny dla mnie to ściema i naciąganie ludzi, którym się wmawia, że jest limit a potem internet zwolni a prawda jest taka, że rachunek rośnie.
Dla mnie, zużywającej 40 GB transferu miesięcznie to nie ma najmniejszego sensu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, ale czasy się zmieniły i o dziwo w większości taryfy na kartę są lepsze od abonamentowych. Nielimitowane minuty to standard, tanio i bez umowy.

W sumie zastanawiające, bo powinno być na odwrót. To abonamentowcy powinni mieć lepsze warunki niz prepaid. Kiedyś tak było, teraz jest masa dłużników w bazach operatorów więc promują oferty przedpłacowe, bo w nich klient płaci przed skorzystaniem z usługi. Nie ma ryzyka.

Przykłady:
Fakt mobile [taryfa Play] 15gr/min.
Pakiety:
nolimit do stacjonarnych 9zł,
nolimit minut do kazdej sieci kom. 19zł
nolimit sms do każdej sieci 9zł
100minut+100sms+100MB 9zł
300minut+300sms+300Mb 19zł
500min+500sms+500MB 29zl
500MB 5zł
1GB 9zł
4GB 19zł
10GB 29zł
nolimit do play i fatk monile 9zł

Konto ważne rok po każdym doładowaniu, darmowy wolny net też ważny rok, na którym można komfortowo przeglądać strony www na Operze mini.

Virgin mobile na kartę
pakiet 19zł nolimit do play i virgin, 100 minut do kazdej sieci, nolimit sms i 2GB z lejkiem.
pakiet 29zł nolimit do do kazdej sieci [kom i stacj], nolimit sms i 2GB z lejkiem.

Nju mobile na kartę [to orange]
99gr max koszt na dzień za połaczenia na komorki. Jak dzwonisz mniej placisz mniej [19gr/min], jak w ogóle nie dzwonisz w ogóle nie placisz.

Red bull Mobile Energy pakiet nolimitu minut na kom i stacj. 20zł
darmowe do play w standardzie.

Klucz mobile
tanie pakiety minut, np. 500minut za 30zł, w ostatni dzien waznoci pakietu można kupić najtanszy najmniejszy pakiet 20 minut [3zł] i minuty z obu się zsumuja.

Plus na kartę Bez limitu
rok wazne konto po kazdym doladowaniu.
rozmowy i smsy do plusa darmowe,
pakiet nolimit do komorek 25zł
pakiet 200 minut na stacjonarne 5zł

Także jak widać, nawet jak rozmawiasz codziennie dużo to prepaid jak najbardziej daje takie możliwości.
No i patrząc na te pakiety, wychodzę lepiej na abonamencie w play. Mam 2,5 GB, nielimitowane wszystkie połączenia, nielimitowane na stacjonarne, nielimitowane sms/mms. Płacę 69 zł. I bujdą jest wolny darmowy internet na telefonie, miałam, z kilku sieci, także tak, taka reklama to sorry, śmiech na sali.

Dlatego ja się przerzuciłam na abonament. Wykorzystuję tyle, że na kartę było zawsze mało i zawsze brakowało. Wychodziło za doładowania jakieś 75 zł. Teraz płacę 69 i mam telefon do tego. Wychodzę na plus.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując