Wtajemniczenie
|
Dot.: Bardzo mocno w to wierzymy - wszystkie tutaj zaciążymy
Cytat:
Napisane przez bambi1980
Zgadzam sie! ale wy tu aktywne jestescie kobity!
tak konkretnie to dopiero od miesiaca. Wczesniej bez zabezpieczania ale tez bez liczenia dni - no i bez rezultatow.. [emoji14]rosi:
Nie wiem za bardzo od czego zaczac. Mieszkam we Wloszech i wlasnie umieram z ciepla. Siedze w biurze i korzystam bo szefa na chwile nie ma.
Dziewczyny przerazacie mnie z tymi wszystkimi badaniami - nawet nie wiem o czy mowicie za bardzo. Ja na zywiol ide - zdrowa jestem, staram sie jakas aktywnosc sportowa prowadzic jem duzo smaczych i zdrowych wloskich potraw. No i wcinam kwas foliowy.
Acha mam meza Wlocha
|
Wlochy zazdro[emoji7]
A czym się zajmujesz jeśli mogę spytac?
Żadnych badań nie robiłaś nigdy? Chociaż tarczyca,podstawowe hormony,prolaktyna?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------
Cytat:
Napisane przez basiia89
Ale mam dzisiaj głupawke  kwiaty dostałam 
|
Od kogo?[emoji16]
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------
Cytat:
Napisane przez soul_me
Dziewczyny poradźcie proszę - być może uda mi się wcisnąć na przyszły tydzień na wizytę u endo. tak profilaktycznie lekarz mi kazał, bo teoretycznie wszystko było ok zawsze (ale też nikt nie wgłębiał się jakoś szczególnie).
Pytałam w klinice i mówią, żeby przed wizytą nie robić żadnych badań, bo dr ew. sama zleci. niby logiczne, ale w sumie co endokrynolog mi powie na wizycie w takim razie z badaniaami z 2011 r.? wizyta kosztuje, więc się zastanawiam, czy jednak nie machnąć tych badań z 1 strony, bo akurat mam początek cyklu, żeby jednak coś tej pani pokazać.
Wklejam też tu wyniki badań tych z 2011 r. (norm nie mam podanych na wynikach niestety...) - możecie zerknąć, jeśli któraś z Was się orientuje dokładniej, i powiedzieć, czy coś w nich jest wg Was nie tak niż powinno.
normy sprawdziłam w internecie i chyba się mieszczę, ale była mowa kiedyś o proporcji jednych wyników do drugich itd.
FSH - 4,73 U/l
LH - 6,05 U/l
E2 - 207,90 pg/ml
PRL - 13,48 ng/ml
T - 0,24 ng/ml
DHEA-S - 5,32 umol/l
17KS mg/24 h
TSH - 2,37 uIU/ml
fT4 - 1,65 ng/dl
Test z Metoclopramiden PRL po 1 h - 76,69 ng/dl
|
Jak byłam u Endo to wyniki sprzed 8 miesięcy miałam i kazała robić od nowa.Ja zrobilabym na Twoim miejscu
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------
Cytat:
Napisane przez soul_me
Może jakiś wątek nowy? Pciala p małżom leczymy i z nowym wątkiem lecimy
|
[emoji23]
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------
Cytat:
Napisane przez marie_sol
Witajcie 
Ale płodzicie tych stron [emoji14]:
Basiu dobrze Cię czytać w dobrym nastroju!
Natka jak betka  ? u mnie w lab w szpitalu płaciłam 19zł z pobraniem
Witaj bambi
Co do akcji z balkonem... kiedyś o 3 w nocy ktoś się dobija, polecieliśmy otworzyć drzwi wejściowe a tam nikogo niet, wracamy do łóżka i znowu walenie w drzwi. Otwieramy balkon.. a tam sąsiad z 5 piętra (mieszkamy na 4). Pijany chciał jeszcze wyjść dopić, ale żona go nie wypuściła drzwiami to zszedł po balkonie....
Spóźnia mi się @ o 5 dni...
|
O 5 dni już? [emoji6]
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------
Cytat:
Napisane przez Natuś-77
Marisol, ale numer z tym sąsiadem  powtarzam mojemu, że u nas na 5 też ktoś może zajść, zwłaszcza że ciągle pootwierane i mówi :Zapraszam
I rób tę Betę, ja taka tania, ja zapłaciłam dziś 38   i co....? 0,1   więc c czystym sumieniem za kilka dni będę się kłuć 
Tylko skąd to grube endometrium? teraz to zacznę rozkminiać 
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------
Baśka, bukiet 1 klasa 
Soul, ty to jak robisz te badania jutro to machnij se od razu AMH, jak robiłaś dawniej niż pół roku. W klinice od razu będą ci kazali, plus pewnie Inhibinę B i DHEAS. Przynajmniej u nas tak robią, jak jest się po 35 roku życia a AMH to od razu każdemu jak starsza niż pól roku.
Jak masz się kłuć to za jednym machem
Pogoda to mi zafundowała taką huśtaweczkę, że jak zjadłam zupkę to głowa sama odleciała  Gdyby nie jakiś głupii telefon to jeszcze by się spało.
|
Skoro beta 0 to faktycznie dziwne to endo masz...
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------
Cytat:
Napisane przez kasptak
Szybka zmiana akcji, jutro lub pojutrze inseminacja. Nie ogarniam tego systemu
|
Kolejny raz? Czemu taka zmiana?
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------
Cytat:
Napisane przez Natuś-77
Uścisków nigdy za wiele  biere wszystkie  i oddaje z nawiązką
A co do kłucia to chyba w jakąś maść znieczulającą zainwestuję, bo mam wrażliwą skórkę na brzuchu 
Gdzieś czytałam o jakiejś BOBO coś tam...
Farmaceutki mi pomogą?
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------
Kasptak, jak już dojedziesz do chaty to zdaj relację, co i jak 
|
Jest Emla jeszcze[emoji6]
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------
Cytat:
Napisane przez kasptak
Poszliśmy na pewniaka-udokumentowane starania od 2012, słabe wyniki nasienia, wszystkie badania zrobione, wiek powyżej 35. Czepili się, że nie miałam 3 pełnych inseminacji, na trzecią nie było materiału. Dr mówi, że wymagają 3 pełne. Bierze mnie na fotel i tu uwaga TRZY pęcherzyki ok 20 mm. Jutro rano mam zrobić hormony, 9.50 wizyta i w razie czego ok 14 inseminacja. Cuda jakies
|
Jutro już? Ale numer[emoji39]
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------
Cytat:
Napisane przez Candid
Trzymam kciuki za bete
Ja dzisiaj zapłaciłam 45 zł. Takie ceny na kartoflisku bo nie ma konkurencji. Bo w luxmedzie w lublinie płaciłam zwykle 24 zł.
Bambi witam i powodzenia w staraniach 
Dziękuję wszystkim za kciuki. Moja beta dzisiaj to 5,44 (wczoraj było 5,64), a progesteron 1,46 pomimo brania dupka 3x1. Tak więc czekam na @... 
|
Szkoda[emoji20]
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------
Cytat:
Napisane przez kasptak
Ale mam tylko 12 godzin na to. Urośnie? Jak będę wtykac to się doktorka zorientuje. Myślisz, że łykać?
|
Za mało czasu zostało
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------
Cytat:
Napisane przez soul_me
Ja w ogóle zaczęłam dziś pić klimuszke. Co to jest za syf  gorzkie jak piolun. Rano jęczmień i jeszcze to paskudztwo 3 x dziennie brrr
|
Trzeba było moje ziolka pic smaczne są[emoji16]
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------
Cytat:
Napisane przez soul_me
Właśnie przeczytałam że dziś w senacie podczas dyskusji nad naszą ustawą sen. Ryszka zdecydowanie sprzeciwił się "wielokrotnym ejakulacjom kobiet".
To fascynujące że o naszym życiu - w tej i wielu innych dziedzinach - decydują kompletni debile. Skąd oni się tam wzięli jak się pytam?!?! Przecież to ponadprzeciętne balwany są, trzeba mieć talent żeby coś takiego wymyślić.
Ja też mowie zdecydowane NIE ejakulacji kobiet. Jestem jeszcze bardziej radykalna bo nawet pojedynczej 
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------
Może. Orzechy też wcinam ostatnio. To też może być po komarze bo swędzi obok. Drapalam obok żeby nie drapac ugryzienia to teraz mam  Już się przyzwyczaiłam, mnie często swędzi  jedyny plus to że nie mogę konserwantów więc muszę zdrowe rzeczy jeść; )
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------
I komentarz pod artykułem o senacie - a podwójnej owulacji mężczyznom nie zabronił? 
|
Pewnie ten poseł tak sobie myślał
,,Ejakulacja...mądre słowo muszę go użyć to na pewno zablysne wiedza,,[emoji23]
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea
[emoji15][emoji15][emoji15] eeee to ciekawe z jakimi kobietami miał doczynienia ten senator. Moze mniej wycieczek do Tajlandii [emoji39]
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
O to to[emoji23]
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------
Cytat:
Napisane przez soul_me
O Carla przyszła :roftl:
|
Nie wyrabiam z Wami dzisiaj.Rozumiem, że lekture na wieczór muszę mieć, ale kuzwa nie 20 str!
[emoji30] [emoji39]
|