2015-07-10, 13:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda
Po prostu mnie to zdziwiło i zapytałem a wy dodajecie do tego jakieś ideologie w stylu "stara baba we wsi", "ciekawski bo lubi Korwina"itp.
Nie dorabiam żadnej ideologi. Po prostu wy zakładacie, że moje zdanie na ten temat jest nieprzychylne i włącza wam się tryb ATAK  (ciekawe czemu  ).
Modelki z sieci zdjeciowych a postać z książki to ZUPEŁNIE co innego.
|
Prosze Cie, to ze Ty uwazasz ze nie widac jak usilnie szukasz generalizacji, nie oznacza ze inni tego nie widza.
I udowadnianie ze awatar z modelka a awatar z aktorka to ZUPELNIE co innego, oraz sugerowanie ze wiekszosc dziewczyn ma tylko ladne zdjecia i nic wiecej w avkach to wcaaale nie jest nieprzychylne. To nawet nie jest subtelne wiec nie sil sie teraz na udowadnianie ze ktos Cie atakuje, kiedy tak na prawde mizoginia Ci sie z postow wylewa 
Cytat:
Hibiku. Bo wklejanie zdjęć modelek jest popularne raczej tylko wśród kobiet, jak przeglądam fb no to np. paru moich znajomych ma jakiegoś rapera czy piosenkarza na profilu, postać z gry, z serialu, filmu natomiast żaden facet nie ma na swoim profilu zdjęcia faceta. Dla mnie to delikatnie dziwne i dlatego zapytałem tym bardziej, że kojarzę tu ludzi po avatarach a nie po nazwach użytkownika. (P.S twój avatar jest nawet spoko  ).
|
nie, no to wcale nie jest proba deprecjonowania plci i to wcale nie jest generalizacja grubymi nicmi szyta
Cytat:
Napisane przez Hibiku
Parokrotnie padła odpowiedź - wrzucają takie zdjęcie bo im się podoba. Czepiamy się, bo ty dalej kombinujesz i nie jesteś w stanie tej opcji zaakceptować, twierdzisz że co innego aktorka, co innego modelka, co innego postać... DLA CIEBIE może tak, dla większości ludzi nie. Twoje wmawianie, że jest inaczej jest irytujące, a nie samo spytanie.
Dla ciebie. Dla nich nie musi.
|
DE mysli ze jest subtelny i nikt nie widzi, jak sobie tu stawia stoleczek z poczucia wyzszosci rzucajac aluzjami co do tego jak to mezczyzni maja takie wzniosle AWATARY 
Cytat:
To zerknij np. na strony o kulturystach i zobacz ile tam przewija się zdjęć modeli Widziałam masę kont facetów którzy mają zdjęcia mężczyzn w awatarze w różnych zakątkach internetu, jak kiedyś adminowałam na pewnej stronie to sama robiłam awatary, często zdarzało się, że ludzie dawali mi do obrobienia zdjęcia postaci znanych... które im się spodobały na obrazku, ale nie mieli pojęcia kto to. Serio, większość ludzi nie przykłada wagi do awataru i tyle, to zwykły obrazek.
|
dokladnie to mialam napisac, ale mnie uprzedzilas - pelno tam kulturystow i bicepsow w avkach XD
A jak kolega nie wierzey to zaraz mu tu linki podrzucimy.
Siedzisz na portalu, ktorym glownym tematem jest jak nazwa mowi WIZAZ, jest skupiony na szeroko pojetej kosmetyce, a oprocz tego ma jeszcze forum, na ktorym sie ludzie wypowiadaja i wielkie zdziwienie ze tyle tu kobiecych postaci w avkach⌠no proszeâŚ
Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2015-07-10 o 13:40
|
|
|