Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy są tu dziewczyny, które nie chciały dzieci a teraz jest za późno?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-10, 19:25   #1
asvr
Zadomowienie

Czy są tu dziewczyny, które nie chciały dzieci a teraz jest za późno?

Cześć!
Mam takie przemyślenia od jakiegoś czasu. Chyba zaczynam dostrzegać pierwsze zmarszczki i zaczynam czuć, że czas leci szybciej niż mi się zdaje.
Powoli dobijam do 30tki. I myślę sobie - nie mam instynktu macierzyńskiego. Mam kota a i on potrafi mnie wyprowadzić z równowagi(brak mi cierpliwości i nawet kotek wymaga pewnego dostosowania planów pod niego (np. opieka gdy wyjeżdżam)).
Nie mam ochoty brać małe dzieci na ręcę, ani je przytulać. Boję się strasznie jak bardzo zmieniłoby się życie po urodzeniu dziecka.
Teraz mogę sobie pozwolić na wakacje kilka razy w roku, wieczorami czesto wychodzę, na weekendy również wyjeżdżam. Naprawdę lubię swoje życie i jakoś nie widzę jak miałabym tu "dodać" dziecko.
Zastanawiam się czy są wśród Was osoby, które z różnych powodów kiedys nie pozwoliły sobie na dziecko a teraż załują bo jest już za późno? za duże ryzyko(czytam jak mocno wzrasta ryzyko chorób u dzieci gdy matka jest po 35 roku życia...ze strachu bym w tym wieku również sobie nie pozwoliła)?

Boję się, że dopiero za kilka lat dojdzie do mnie, że chcę mieć dziecko a już nie będę mogła....Tylko czy to w ogóle realne zebym przez kilka lat aż tak zmieniła nastawienie do dzieci?

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując