Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem tępa, czy się po prostu nie nadaję? Prawo jazdy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-11, 11:28   #5
Paprotka_
Zakorzenienie

Dot.: Jestem tępa, czy się po prostu nie nadaję? Prawo jazdy

Mnie pomogły tabletki ziołowe na uspokojenie (bez przeciwwskazań do prowadzenia auta) oraz gadanie do siebie pod nosem o tym co widzę i co robię. Uprzedziłam egzaminatora, że będę mamrotać pod nosem i cały egzamin gadałam do siebie. Jak widziałam przejście to sobie mówiłam "pieszych nie ma / uwaga piesi", jak mijałam znak to np. "mam pierwszeństwo" albo "tutaj się nie zatrzymujemy" (nawet jeśli nie szukałam miejsca do parkowania) - bardzo mi to pomogło się skoncentrować. No i zaraz na początku egzaminu popełniłam pierwszy błąd, a ponieważ był to mój drugi egzamin, to sobie powiedziałam, że dopóki jadę to mam szansę i potraktowałam to jako kolejną- nieco droższą - jazdę. Zdałam, a teraz jestem bardzo opanowanym kierowcą Zastanów się jak możesz się zrelaksować przed egzaminem, nie nakręcać się tylko wyciszać. Jeżeli planowałabyś zażyć jakieś "uspokajacze" to najpierw przed egzaminem sprawdź jak działają na Ciebie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;52046806]

Spokojnie, to Ci przyjdzie z czasem: im lepszym kierowcą będziesz, tym lepiej będziesz sobie z koncentracją. Ona przyjdzie w parze z umiejętnościami.
[/QUOTE]

zgadzam się z tym. Łącznie z kursem wyjeździłam ok 80 godzin. Założyłam, że nie pójdę na egzamin dopóki nie poczuję się pewnie za kierownicą. Wolałam płacić autoszkole (każda godzina jazdy to dodatkowe umiejętności) niż WORDowi (każdy oblany egzamin to większy stres na kolejnym).
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując