2015-07-11, 13:30
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII
Cytat:
Napisane przez SympatycznyAtrament
Widocznie u dziewczyny do zakrzepicy przyczyniła się antykoncepcja hormonalna, przecież wszędzie informują o takiej możliwości. Czemu Was to dziwi?
|
Mnie to nie dziwi. Dziwi mnie że koleżanka od razu połączyła antykoncepcje z lotem i śmiercią. Miliony kobiet latają, stosują antykoncepcję i żyją.
Cytat:
Napisane przez evvelinek
to nie zdziwienie, to nieświadomość, która potem niejednokrotnie prowadzi do takich czy innych problemów ze zdrowiem
mnie dziwi że można takich rzeczy nie wiedzieć.
|
Zdziwię Cię może, ale jestem bardzo poinformowana. Zakrzepica daje objawy. Znajome mi mówily mam bóle lydek, chyba magnezu brak, mam bole w rękach it. A petm ups.. zakrzepica. Ale antykoncepcja nie jest jedynym czynnikiem wplywającym na powstanie zakrzepicy . Mnie zdziwiło, że koleżanka napisała, że laska leciała samolotem, brała tabsy i dostała zatoru. Mogła go dostać we śnie, stojąc w kolejce i w wielu innych sytuacjach a nawet bez lotu samolotem. I to, że to był zatpr płucny to też loteriada. U jednego skrzep krwi akurat zrobi zator w płucach a u drugiego doprowadzi do udaru. Zawsze mnie denerwują takie diagnozy szybkie. Można gadać bez końca. Poniosło mnie sorry.
|
|
|