2015-07-14, 10:49
|
|
BAN stały
|
Dot.: 247 osób zatrutych dopalaczami - selekcja naturalna czy ofiary braku wiedzy, ro
Cytat:
Napisane przez CDN2015
Tym, że dla niektórych dziecko jest zabawką. Wystarczy ładnie ubrać, kupić drogą zabawkę i pogłaskać.Jak się znudzi to zostawić niech samemu coś porobi. Nie mają kontaktu z dzieckiem bo traktują je na entym miejscu w swoim życiu. Taki człowiek nie wie co jest dobre co złe. Ma inne podejście do świata( niekiedy bardzo spaczone).
Niektóre dzieci mają rodziców, którzy potrafią się ze swoim dzieckiem pobawić, zagrać w piłkę czy razem odrobić lekcje. Niektóre uczą się życia na ulicy. I potem są efekty. Brak oparcia w rodzinie. Spaczony system wartości, frustracja codziennym życiem. Niektórzy spędzają czas na świeżym powietrzu. Wycieczki rowerowe z tatą lub strzelanie tacie goli( tak jest u mnie). Są jednak rodzice ( widać nawet na wizazu) gdzie dzieci są zaniedbywane. Brak uczucia w domu, brak rzetelnej relacji rodzic- dziecko skutkuje, że taka osoba czuje się nieszczęśliwa. Nie ma komu się zwierzyć ze swoich smutków czy radości. To według mnie przyczyna.
|
To też jest za bardzo generalizowane bo kiedy powstał 1 sklep z tym gównem byłam w gim i wiele osób z dobrych domów - gdzie rodzice byli normalni, ciężko pracowali i tak dalej miała wręcz gadżety tego sklepu- tak pokaźne zakupy tam robili.
|
|
|