2015-07-15, 13:36
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada
no ja nie miałam nigdy stycznośći nawet z laktatorem, więc nie wiem na jakiej zasadzie on działa.. elektryczny sam sobie "ssie" tak ? a ręcznym trzeba pompowac?
|
Tak, mnie się bardzo szybko męczyła dłoń od pompowania pamiętam 
Cytat:
Napisane przez Gaabbi
Dziewczyny, róbcie, jak uważacie za słuszne  Ja piszę, jak było w moim przypadku. Laktator był mi niepotrzebny praktycznie przez cały okres karmienia. Czyli da się bez niego wytrzymać  Wychodziłam na zakupy, czy do fryzjera, jak Hania była pojedzona i miałam dwie, trzy godziny dla siebie. Poza tym, ja nie chciałam Hani przyzwyczajać do butelki więc rozwiązanie z odciąganiem było dla mnie ostatecznością.
|
Mnie też, jeżeli już musiałam, to miałam wrażenie, że lepiej pobudzałam laktację odciągając ręcznie po prysznicem po trochu mleka...
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka
Wczoraj niestety spędziliśmy pół wieczora w klinice dla zwierząt, bo ktoś nam postrzelił psa  Wróciliśmy z miasta i się zdziwiliśmy, że Borys nie przybiegł do bramy, myśleliśmy, że gdzieś uciekł, ale TŻ znalazł go wpółzakopanego w trociny za domem... To było takie nienaturalne z jego strony, bo to pies "żywe srebro". Zaczął go "obmacywać" i w pewnym momencie cała ręka we krwi , na wysokości ostatniego żebra  TŻ od razu się zorientował, że to postrzał. Szybko wzięli go z moją siostrą w koc i przenieśli do auta, to duży i ciężki pies i pojechaliśmy do kliniki. Tam rtg i potwierdzenie postrzału, śrut od wiatrówki  Był we wstrząsie po tym postrzale. Został na obserwacji, miał podane kroplówki. Być może się obędzie bez operacji. Dzwonili niedawno i mówili, że zaczął ruszać głową i reaguje już. A my czekamy...
|
O matko... dużo zdrowia dla pupila, oby znalazł się winny 
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990
Ledwo chodzę,ból promieniuje, a momentami jest mi słabo. Jakoś muszę dojechać do domu, po 15 mąż będzie w domu to pojedziemy.
|
Trzymamy kciuki!!! 
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka
|
Bardzo ładna, maluszki podobno lubią na początku kontrastowe ciemne kolory, więc te granatowe pasy super pasują 
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga
Rozbolała mnie głowa i wzięłam pół apapu. I przed chwilą zwymiotowałam wszystko co zjadłam na śniadanie  Całą ubikacje musiałam wysprzątać bo wszystko zabrudzone  Nie wiem czy to migrena czy to może jabłko mi nie służy ;(
|
Oby to nic gorszego, doczytałam, że już lepiej się poczułaś, całe szczęście..
|