Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Impreza dla druhen i drużbów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-15, 14:20   #1
Valmai
Rozeznanie

Lightbulb

Impreza dla druhen i drużbów

Zainspirowana zdjęciami na pintereście i ponieważ impreza to moje drugie imię, chciałabym zorganizować spotkanie dla moich druhen oraz dla Tżta i jego drużbów, na którym oficjalnie poprosimy ich o "posługę" w tym dniu, porozmawiamy o wszystkich okołoślubnych sprawach i po prostu będziemy się fajnie bawić.

Jak pomyślałam tak zaczęłam planować, ale ponieważ są wakacje i nagromadzenie imprez jest ogromne(baby showery, urodziny, kolacje tematyczne itd) zaczyna brakować mi trochę czasu i inwencji(a nie mogę się skonsultować z moimi dziewczynami, z którymi przeważnie organizuje imprezy bo to niespodzianka) z tego też powodu proszę Was o spojrzenie świeżym okiem i o pomoc.
Pomożecie?

Impreza dla druhen

Klimat: boho
Miejsce: zielone tereny lub w razie brzydkiej pogody nasze mieszkanie.

Zaproszenia: Malutkie łapacze snów

Problem: Zastanawiam się jak zrobić i umieścić na nich informacje, czy wydrukować kolorowe długie paski i je przywiązać, czy może dokleić karteczki na piórka czy tkaniny?

Dekoracje: "namiot", poduchy, stolik z palety.

Problem: Wiem już jak zbudować taki namiocik, ale czy wiecie może gdzie dostać takie poduchy(lub poszewki na nie?) szukałam w sklepach indyjskich ale nic mi się nie podobało. Gdzie kupić/dostać pojedynczą paletę?
Czy potrzebuje jakiegoś pozwolenia żeby się rozstawić w lesie?

Menu: Catering:

Zimne przekąski:

• Kanapeczki:

- Szynka parmeńska,twarożek, pomidor cherry i ser pleśniowy
- anchois, kapary, suszone pomidory, sałaty i parmezan
- wędzony łosoś, twarożek chrzanowy, limonka, koperek i czarny kawior

• Tartinki
- gruszka aromatyzowana winiakiem, orzech włoski
- gravlax z łososia bałtyckiego, tykwa
- karczek sous vide, chutney paprykowy
• Sałatka z ciecierzycą, jajkiem przepiórczym i dressingiem(finger food zamykane małe słoiczki)
• Pieczywo: pieprzowe, z bakaliami,bułki naszego wypieku
• Grissini z sezamem, papryką i ziołami

Na słodko:

• Sernik mascarpone na czekoladowym spodzie z sosem jeżynowym
• Brownie czekoladowe z galaretką pomarańczową z tymiankiem i cynamonem
• Makaroniki
• Krem czekoladowy z sosem jeżynowym

Problem: Myślicie, że ok? Czy jak się schowamy gdzieś w terenie zielonym, lesie itd. i będziemy pić alkohol, chciałabym raczej coś lekkiego - prosecco, rózowe wino, to możemy mieć problemy z policją?

Skrzyneczka:

Ja bym chciała zrobić je w skrzyneczkach drewnianych

Zawartość:
- Mały alkohol z etykietą
- Bransoletkę "infinity"
- Torby takie - https://www.weddinginateacup.co.uk/a...s/all_bags.jpg
- Ten zestaw przeciw kacowy
- I jakiś domowy wypiek w fajnym pudełeczku

Problem: Czy myślicie, że taki zestaw jest ok? Skąd wziąć takie czyste bawełniane woreczki na których będę mogła dać napis?

Impreza dla drużbów

Klimat: Gra miejska, rozwiązanie zagadki, nawiązanie do szeroko rozumianej fantastyki

Miejsce: centrum miasta

Zaproszenia: Tajne akta, zaproszenie na misje itd.

Gra miejska - cel: Udowodnienie, że posiadają 4 podstawowe umiejętności do zostania drużbą i dotarcie do miejsca docelowego gdzie będzie czekał na nich napitek i nagroda w postaci skrzyneczek męskich.

Problem: Jakie to mogą być umiejętności?

Gra miejska -przebieg:

- Zagadki
- Filmiki nagrane wcześniej i wrzucone na serwer(trzeba złamać hasło, czyli odpowiedzieć na serię pytań, żeby się tam dostać)
- Wskazówki w różnych miejscach

Problem: Mam znajome knajpki, w którym mogę pozostawiać wskazówki czy zadania, ale chciałabym też użyć historycznych/ciekawych miejsc i nie wiem czy jak tam zostawię coś to czy to albo nie zginie, albo ktoś nie zniszczy(celowo bądź nie) itd. Macie jakiś pomysł jak to najlepiej rozwiązać?

Gra miejska -miejsca:

- Początek w zaprzyjaźnionej knajpce, gdzie dostaną pierwsze zadania oraz będą musieli wypić eliksiry alkoholowe żeby się wzmocnić przed podróżą.
- Burgerownia - żeby nie byli głodni
- Pomnik - bo zawsze musi być jakiś pomnik
- Trudno dostępne miejsce
- Miejsce do którego z własnej woli by nigdy nie weszli(np. mega dziewczęcy sklep gdzie będą musieli wskazać co to jest dajmy na to zalotka )

Gra miejska -pomoc: Chciałabym żeby każdy z nich dostał swoją własną umiejętność, z której będzie mógł skorzystać w trakcie gry. Na razie mam tak:

- "Google wybieram cię" - możesz trzy razy skorzystać z wyszukiwarki żeby znaleźć odpowiedź na pytanie.
- "Kochanie, gdzie położyłaś cukier" - dla Tżta, może dwa razy zadzwonić do mnie po wskazówki.

Problem: potrzebuje jeszcze 2 umiejętności, macie jakieś pomysły może?

Męskie pudełko:

- Mały alkohol z etykietką
- Zestaw antykacowy
- Skarpetki z superbohaterami(do wykorzystania na ślubie)
- Suszona wołowina

Problem: Nie mam pomysłu na ostatnią rzecz, cygara to nie do końca ich bajka, grawerowane zapalniczki miał kolega na kawalerskim ostatnio.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?

Edytowane przez Valmai
Czas edycji: 2015-07-15 o 14:36
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując