Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-15, 17:05   #4080
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości spojrzałam na usg z 12 tygodnia i mam termin na 29 sierpnia, więc kilka dni wcześniej niż z OM. Ale mój gin w ogóle jakoś na to nie patrzy, tylko na termin z OM.

http://ciaza.siostraania.pl/planowan...eniu-skurczow/
Tutaj są argumenty za tym, żeby jednak poczekać do wystąpienia akcji skurczowej i wtedy ciąć, nawet jeśli są wskazania do cc. Ale wiem, że to trudny temat, bo wiele kobiet boi się, że nie zdąży do szpitala, albo że coś się stanie dziecku.
Chociaż przykład bianeczki jest trochę nie na temat, bo co innego zielone wody u przeterminowanej ciężarnej, a co innego czekanie na akcję skurczową przy planowej cesarce.
Po tp powinno się być pod ścisłą kontrolą (ktg, usg), i to każda ciężarna, niezależnie od tego czy będzie miała cc czy będzie rodziła sn.

Zaczynam się zastanawiać czy będzie mnie ten temat dotyczył, bo okulista podejrzewa u mnie jaskrę, muszę jeszcze kilka badań zrobić. Na necie są oczywiście sprzeczne informacje co do porodu sn przy jaskrze, a ostatnio na wizycie u okulisty byłam w takim szoku, że nawet właściwie o to nie zapytałam. No nic, co ma być to będzie.

Kawał faceta nosisz, nie powiem Ale najważniejsze, że zdrowy i że wszystko ok! Gratulacje!

Współczuję dziecku, biedactwo.. Przecież to się można ugotować normalnie

Hahaha, uśmiałam się z tego
Oj moją też nie raz obudził pies na spacerze czy hałaśliwy samochód, ale trudno, takie życie. Nie uniknie się takich rzeczy, chociaż czasem to wkurza, bo potem dziecko niedospane i marudne.

Ja na początek miękkie, szczególnie na pierwszy miesiąc-dwa. Później może dokupię jakiś fajny, seksowniejszy

Pod prysznic to i tak nago najlepiej, bo może tak być, że będziemy chodzić kilka razy (ja robiłam sobie 4-5 sesji prysznicowych), to co potem z tym mokrym strojem?
Do porodu w wodzie to nawet nie wiem jak się naszykować, może jakieś 2-3 staniki sportowe, nawet takie najtańsze, żeby nie było ich szkoda zmoczyć w wannie?
Ja na początku miałam majtki, ale zupełnie nie pamiętam do jakiego etapu porodu. Chyba przy którymś badaniu rozwarcia już je zdjęłam i nie zakładałam. A ktg miałam robione tylko raz w trakcie porodu, tak miałam sprawdzane tętno Młodej tylko detektorem czy wszystko ok.

Pierogi ruskie mojej mamuśki

Też uwielbiam domowej roboty ajerkoniak, ale bym się napiła Chociaż ja wolę taki słabszy, gdzie spirytusu jest mniej
Ja w ogóle nawet lubię smak alko (poza takimi mocnymi, jak wódka czy whisky) i lubię wypić piwo, wino czy nalewkę, ale bardzo nie lubię tego jak się czuję po %.
Marzy mi się zimne różowe wino Ale ze mnie matka, ciągle za alkoholami tęsknię
Mi zimny szampan . Ajerkoniak to są moje smaki mmmmmmm ten ajer o maj gad przypomnialam sobie o nim

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora