2005-07-18, 10:55
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub w młodym wieku?
Cytat:
Napisane przez Melvina
Co sądzicie o młodym zamążpójściu (tj.24-25 lat)? Właśnie zastanawiam się czy lepiej wziąć ślub w przyszłym roku czy jednak poczekać tak z 5 lat. Wiem,że jest to sprawa bardzo indywidualna, ale jak myślicie jaki jest najbardziej odpowiedni wiek dla dziewczyny do wyjścia za mąż?
|
Młode zamążpjście to dla ciebie 24-25 lat ? Młode to raczej 16-20 lat, przynajmniej mi się tak wydaje. Wiele moich koleżanek wyszło za mąż w wieku 18,19 lat i wydaje mi się że one wyszły młodo. Ale pojęcie młode jak widac względne jest.
Ja miałam 23 lata jak zdecydowałam się na ślub z moim ukochanym po 5,5 latach znajmości i niedługo 21 sierpnia będziemy obchodzic swoją pierwszą rocznicę ślubu
I wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak odpowiedni wiek dla dziewczyny do wyjścia za mąż.(to kojazy mi się jak z zadawnych czasów, kiedy to rodzice decydowali w jakim wieku panne wydac, bo jeszcze rok a tak sie zestarzeje, że jej nikt nie zechce). Poprostu ten wiek przychodzi z chwilą, kiedy się wie, że to ten jedyny ukochany mężczynza na całe życie.
Jeśli się zastanawiasz czy wziąc ślub w przyszłym roku czy poczekac jeszcze 5 lat (duża rozbieznośc) to może nie jesteś przekonana tak do końca do tego mężczyzny.
|
|
|