2015-07-15, 23:28
|
|
|
plum plum
|
Dot.: Mój chłopak śpi czasem z siostrą.
Cytat:
Napisane przez banananna
zdziwiły mnie wypowiedzi w tym wątku, przeciez to, ze w waszej rodzinie było tak czy siak, a stosunki z rodzenswtem macie takie a nie inne nie oznacza, że u wszystkich tak jest. jak napisała kahoko hino:
i zgadzam się z każdą jej wypowiedzią. oczywiście, jeśli autorce przeszkadza ta sytuacja to powinna pogadac z facetem albo się rozstać, ale serio aż tyle z was ma takie podejście? ktoś napisał, że rodzeństwo to jak dziadkowie albo rodzice, ja mam brata i dla mnie jest jak kumpel. ale u mnie w domu zawsze było bardziej luzacko i cieszę sie, że byłam wychowywana właśnie w takiej atmosferze
a już najbardziej mnie rozwaliły komentarze o nagości, ludzie, każdy z nas jest goły pod ubraniem, każdy z nas ma tam to samo  a argument, że ktoś może nie chciec oglądać kogoś nago - a może ja nie chcę oglądać czyjejś twarzy 
|
serio, z każdą? to weź, doczytaj wątek
co innego, luźno zachowujące się rodzeństwo, bo naprawdę znam takie, gdzie tabu nie istnieje, a co innego np sypianie razem brata z siostrą, gdy każde ma swoje łóżko - tu jednak granica jest mocno przegięta, przynajmniej dla mnie. Zgadzam się, że sposoby wychowania w każdej rodzinie są inne, jednak jest taki wiek, gdy po prostu człowiek "opuszcza" swoją rodzinę i szuka intymności z kimś innym, dorasta, dojrzewa i zaczyna tworzyć swoje związki z innymi ludźmi. Jeśli ktoś ma z tym problem - to znaczy, że coś z jego rozwojem jest nie tak.
A obrona związków kazirodczych? Brak słów. Zwolenniczkom polecam szukać partnerów prokreacyjnych wśród rodziny - w końcu za przekonaniami powinny iść czyny
|