Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-16, 14:57   #54
zlotniczanka
plum plum

Dot.: Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Ja tak uważam ale też na innej płaszczyźnie. Od kobiet się teraz mniej wymaga niż teraz a mężczyzna żeby był uznany za świetną partię musi spełniać stare kryteria i nowe. Czyli dobrze zarabiać, zajmować się dziećmi, dzielić z kobietą obowiązkami domowymi, umieć zrobić różne domowe rzeczy typu powymieniać żarówki , dbać o siebie czyli najlepiej 6-pak a w nocy zdominować seksualnie żonę(A jakby był zmęczony albo przez jakiś czas nie inicjował to gadka "Kiedyś faceci byli inni" ) + żeby miał jakieś męskie zainteresowania typu motoryzacja czy broń oraz oczywiście ładny ubiór i znanie się na modzie czyli garnitur, drogi zagarek i ładne buty ale nadal ma sprawiać wrażenie nie przejmowania się takimi rzeczami Fajnie jakby jeszcze malował no a teraz moda na lumberseksualizm więc ładna zadbana broda ale nacierać musi po kryjomu olejkami by nie zaburzyć swojego drwalowatego/nic mnie nie obchodzi stosunku do życia

To trochę w takim żartobliwym tonie ale mam wrażenie, że właśnie tak to teraz wygląda.
myślę, że przeginasz trochę w drugą stronę. Od kobiet też się wymaga, by dbały o siebie, tylko kobietom wizyta u lekarza nie przychodzi z jakąś trudnością.
Ogólnie to co napisałeś, czyli:
- dbanie o siebie,
- zarabianie na siebie,
-obowiązki domowe,
-udział w wychowaniu własnych dzieci, ja się je ma
to moim zdaniem powinny spełniać obie płcie i to nie są żadne wymagania kosmiczne, to po prostu obowiązki, jakie wynikają z życia we współczesnym świecie i wiążą się z dojrzałością i odpowiedzialnością za samego siebie. Podobnie jak dawanie coś od siebie w łóżku tu także obie strony powinny być zaangażowane.

Co do garnituru - mi się najbardziej podobają niedbali kolesie w t-shisrtach i bojówkach, tacy rockersi lub metale. Taki fetysz. Za takim obejrzę się z pewnością. Kolesie w garniakach ani mnie ziębią ani mnie grzeją a męskie zainteresowania - jakby mi ktoś nawijał za długo o broni albo motoryzacji to bym usnęła. Żaden z moich facetów nie pasjonował się motoryzacją, jeden tylko oglądał piłkę nożną. I w niczym to nie przeszkodziło im być męskim ani nie powodowało mojej frustracji

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując