Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - izotek
Wątek: izotek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-16, 14:58   #4893
Saphire_Blue
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez BehindU Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie minął 6 miesiąc z Izo. Jestem chłopakiem . Zmian praktycznie nie ma, skóra cały czas jest taka przyjemna w dotyku, ale mam pewne problemy

1) Wiecznie czerwona twarz. Macie na to jakiś sposób? Czytałem o tym sporo i sam nie wiem czym to jest spowodowane: słabym nawilżeniem (używam Purritinu Iwostin, Bolavenu, Cetaphilu na zmiane, ale na noc chyba żaden się nie sprawdza, proszę o napisanie jakie Wam pomagają),dietą czy nie wiem już czym. Mam też wodę termalną, ale też średnio na mnie działa

2) Błyszczenie się twarzy - tak, twarz jest sucha, ale się swieci! Dzieje się tak a) po umyciu jej, b) po nałożeniu kremu/filtru. Czasem jest ok, a czasem świecenie jest uciążliwe. I znowu nie wiem czym jest to spowodowane. Zbyt małe nawilżenie, złe kosmetyki
Szukam dobrego filtra, który będzie bardzo lekki i niewidoczny na twarzy.

3) Zajady. Łykam Vitapil i smarują kąciki ust Zajadexem ale on również nie pomaga Pochwalcie się co Wam pomogło
To widzę Twoja skóra przypomina moją, u mnie też było notoryczne zaczerwienianie się i świecenie.

1) Raczej musisz się pogodzić z tym, że do końca kuracji będzie się skóra zaczerwieniać i można to jedynie łagodzić. To nie jest kwestia kremu tylko wrażliwości skóry i naczyń krwionośnych. Co do diety to może pomóc ograniczenie przypraw(szczególnie ostrych) i gorących potraw jedynie(o alkoholu nie wspominając). Mi pomagała woda termalna(ale trzeba często psikać twarz) i nakładanie filtra (ten z LRP, ale podobno inne apteczne też, mają działanie kojące, bo zawierają wody termalne, no i działają jak ochrona termiczna).

2) Czym zmywasz twarz? Ja zmywam żelem by dokładnie ją oczyścić, a następnie przemywam płynem micelarnym, tonikiem nawilżającym albo wodą termalną by przywrócić odpowiednie pH(inaczej skóra się właśnie wysusza i głupieje), dopiero po tym nakładam krem - na noc bogatszy, a na dzień świetnie się sprawdzają kremy żele, bo nawilżają ale szybko się wchłaniają i nie zostawiają żadnej warstwy na skórze(aktualnie wklepuję taki z Biotherm niebieski - w Sephorze za 59 zł - więcej zapłaciłam za Toleriane ultra LRP, a nie ma porównania) i dopiero wtedy nakładam filtr i z całą stanowczością mogę powiedzieć, że najlepszy jest Anthelios XL 50+ lekka emulsja z LRP, Bielenda Bikini do cery tłustej i mieszanej też ładnie wygląda, ale jest nieco "tłustsza" od LRP i nie działa na skórę tak kojąco. Mogę też polecić matujący Vichy Capital Soleil 50(mnie wkurza zapach, ale poza tym produkt świetny).

3)Mi w czasie całej kuracji raz się zrobił zajad i raz pękła mi warga - w obu przypadkach pomogła mi maść Linomag i dodatkowe nawilżanie ust i okolic maścią oliwkową z Ziaji.

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-07-16 o 14:59
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora