|
Dot.: Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.
Ja widzę dyskryminację w stosunku do mężczyzn np. jeżeli chodzi o sprawy sądowe na temat wychowywania dzieci lub w tym, że przemoc domowa ze strony kobiet jest ignorowana. Znam przypadek, że gdy żonie coś nie odpowiadało to wylatywała do męża z wałkiem, dzieciaki też napieprzała podobno (tego akurat nie jestem pewien ale zawsze były bardzo strachliwe), facet któregoś dnia się wkurzył i jej oddał. Ona pierwsze co to na Policję, on miał sprawę w sądzie (nie pamiętam czy dostał zawiasy czy go wsadzili na parę miesięcy), był rozwód, ona dostała dzieciaki. W każdym razie jak syn skończył 18 lat to się wyprowadził do ojca a ich córka poszła do liceum z internatem.
I nie wiem, może akurat ja dziwnym trafem takich ludzi znam ale zauważyłem, że to kobiety są bardziej skłonne do wyżywania się na dzieciach ze względu na swoje niepowodzenia życiowe itp.
I jeszcze jedno. Skoro kobiety niby dostają mniejszą kasę za tak samo efektywnie wykonywaną pracę to czemu pracodawcy nie zatrudniają tylko i wyłączenie kobiet ?
Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-07-17 o 06:38
|