2015-07-21, 10:23
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5
Jaaaa.... znowu zeżarł mi wizaż cytaty 
A nie wiem już co komu miałam odpisać 
No nic, to napiszę tylko, że dużo dowiedzialam się wczoraj o wyprawce na SR Niestety tak jak myslalam ubranek w moim szpitalu zadnych nie daja, wszystko trzeba miec swoje I połozne totalnie odradzaja wkladanie do lozeczka przez pierwsze miesiace jakichkolwiek podkladow, gdyz czesto dzieci miewaja jakies potowki, krostki, odparzenia i nie wiadomo od czego a to wlasnie od tej folii w podkladach. Skora takiego malenstwa jest zbyt delikatna, cos jak ksieżniczki na ziarnku grochu. Najlepsze są podobno zamiast tego grube pieluchy flanelowe na przescieradlo, dlatego trzeba ich miec duuuzooo Pieluszki tez polecaja na poczatek kupic paczke 1 a nawet 0, bo większe przeciekają no i nachodzą na pępek a z nim trzeba uwazac zanim odpadnie A jak 0/1 okaza sie za male, to w razie czego i tak sie przydadza np. do chwilowego okrycia pupci podczas pielegnacji po kąpieli zeby nie nasiusialo na ręcznik.
Aa i fajne jest, ze pierwszą kąpiel, pielegnacje itd beda robic polozne i pokazywac matce krok po kroku jak zajmowac sie swoim dzieckiem, bo wychodza z zalozenia ze kazde dziecko inne, inna ma skore, budowe itp i najlepiej matce pokazac na co przy nim zwracac uwage 
Wgl beka, bo okazuje sie, ze szpital w ktorym pracuje moj gin oraz ten w ktorym chce rodzic, to polączyly sie ze soba w jeden podmiot leczniczy, takze w razie czego kadra z obu szpitali sie zna 
rita_k, a mozesz podac dokladniejsze namiary na ta zmywarke? Jest prosta w przylaczeniu do wody/odplywu? Bo na takie cus bysmy sie moze skusili 
Agatka_sz, ale narobiłas mi smaka tymi nalesnikami, pożarłabym takie z miodem
Qrka, ciekawe co moje dziecko tam w brzuchu dzis wyrabia, bo brzuch mi sie doslownie buja na boki, normalnie prawo-lewo-prawo-lewo Jakby pilka sie odbijala Też tak ktora miala?
Maks 30.10.2015, 21:30 
42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-07-21 o 10:25
|
|
|