Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomocy, co wybrać ? Transport, matematyka, informatyka, MiBM
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 08:44   #8
Cobia
Raczkowanie

Dot.: Pomocy, co wybrać ?

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Nie wszyscy są genialnymi samoukami. Ja bym powiedziała, że większość ludzi nawet nie jest. I fajnie gdyby uczelnia pomagała zdobyć jakieś umiejętności. A rozstrzał poziomów jest naprawdę duży. TŻ mówił mi, że miał na roku takiego niezbyt ogarniętego kolesia, który wyleciał już po pierwszej sesji, bo niczego nie kumał, a potem poszedł na informatykę na uniwerek (choć nie ten akurat) i tam świetnie sobie radził. A poza tym jak pracodawca ma do wyboru kilku kandydatów o podobnych umiejętnościach, to myślę, że jednak wybierze tego po lepszej szkole.
Rekrutuje ludzi do swojego działu. W czasie rozmów patrzy się przede wszystkim na umiejętności. Ludzie zatrudniani są z uczelni prywatnych (również tych uważanych za słabe), jak i z państwowych. Jeśli powstaje dylemat, kogo przyjąć z jakiejś grupki, bo wszyscy są podobnie dobrzy to wtedy bierzemy kogoś, kto najbardziej pasuje osobowościowo do naszego działu. Znaczy tak jest u mnie. Mówię to tylko z osobistego doświadczenia, ale oczywiście na pewno będą przypadki, kiedy jest tak jak napisałaś.
Cobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując