2015-07-22, 12:16
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena
Skoro to rodzice tacy cwani (rozumiem, że to dziadkowie Twojego maleństwa) to ja bym powiedziała, że niech dziadkowie maluchowi pojazd sprezentują  skoro tacy mądrzy.
|
Teściowie właśnie kupili ten wózek szwagierce a nam dołożyli do łóżeczka... W ogóle zauważyłam, że odkąd jest wnuczka to oni zachowują się dziwnie. Wszystko idzie dla szwagierki, byle jej było dobrze. Przyjeżdżają do nas na osiedle średnio 3x w tygodniu i jeszcze szwagierka tam jeździ do nich. Dopiero w niedziele byliśmy na działce a oni już wczoraj przyjechali
A najbardziej co nas denerwuje to jak szwagierka ma problem i jej mąż dupa wołowa sobie nie radzi to teściowa w panice dzwoni do mojego i prosi żeby szedł i jej pomógł bo T. nie ogarnia 
Na szczęście mój mąż potrafi sprawę postawić jasno i nie daje się wykorzystywać ani nie łazimy tam na każde zawołanie. Teraz jak o tym myślę to boję się, że będą wiecznie Marlenkę porównywać z Zuzią...Niby mój mąż twierdzi, że oni tacy nie są ale nie raz się słyszy jak to dzieci od strony syna nie są tak wspaniałe jak te od strony córki. Może się mylę... 
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990
Jaki tupet...
Co tydzień jak rozpoczynam nowy tydzień ciąży to się ważę. No i waga poszła do góry. Co prawda jestem jeszcze 0,5kg na minusie, ale w końcu coś ruszyło, bo cały czas praktycznie w miejscu stała  A w pasie mam 84cm, wczoraj mąż mi mierzył 
|
Musi w końcu brzuszek rosnąć i waga też Nic tylko się cieszyć bo to jedyna okazja kiedy kg cieszą :P Z ciekawości sprawdziłam i ja na pępku mam 87 cm :O
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes
Srebrna_smugo, nieładnie się szwagierka zachowuje skoro sama się zaoferowała  nie martw się, jak coś to spokojnie jeszcze znajdziesz wózek w takiej cenie bez niczyjej łaski. My w ogóle mamy taką sytuację, że wyprawkę zbieramy sami, nikt nam nic nie wspomniał o jakimkolwiek wsparciu finansowym czy prezentowym i w sumie chyba wolę tak niż później mieć jakieś niewygodne sytuacje [emoji17]
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
Też tak chciałam od samego początku bo ja wiem jakie potem są zachowania, tym bardziej że moich rodziców nie stać na pomoc nam w wyprawce i nawet mamie nie mówiłam, że teściowie dali na łóżeczko bo było by jej pewnie przykro... Lepiej skromniej, nie które rzeczy używane kupić ale za własne pieniążki.
|
|