Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem dorosłej córki z matką
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-24, 21:05   #1
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Problem dorosłej córki z matką

Hej
Ostatnio sobie uświadomiłam jaka przyszłość mnie czeka kiedy zobaczyłam jak moja mama płacze. Domyślam się, że nie układ jej się w obecnym związku. Chciałabym jej jakoś pomóc ale nie wiem zupełnie jak. Wyprowadziłam się za granicę 2 lata temu. Raz w roku przyjeżdżam do mamy na urlop. Nie mam rodzeństwa. Odwiedzamy wtedy moją babcię (mamę mojej mamy), która mieszka sama na wsi. Dziadek umarł kilka lat temu. Moja mama ma tez jedna siostrę, która ma swoją rodzine i to w sumie tyle. Moja mama dziś płakała gdy sie pokłóciliśmy a często nam sie to zdarza. Wtedy zobaczyłam w niej to, ze ma sporo problemów. Moj tata bardzo ja skrzywdził. Martwię sie zostawiajac ja sama, ale chce z chłopakiem zakładać własna rodzine kiedyś, budować swoje życie. Myślicie ze powinnam kiedyś ja zabrać do siebie? Mimo tego ze kompletnie sie nie dogadujemy i często sie kłócimy? Wiem ze to troche wcześnie na takie rozkminy, bo moja mama jest młoda, ale żaliła mi sie ze nie ma do kogo ust otworzyć całymi dniami oprócz pracy, która tez ja meczy. Czy ktoś z was miał podobny problem? Jak poradziliście sobie z rodzicami kiedy wyfruwaliscie z gniazda? Czy u kogos rodzice byli po przejściach i cieżko przezywali wasze odejście "na swoje"? Nie chce aby moja mama mieszkała tak jak moja babcia, sama w wielkim domu na starość (ma 68 lat) ale wiem, ze jak zdecydujemy sie mieszkać z teściowa to będzie ciężkie powietrze w domu... W sumie pomoże wychować wnuki, ale nie będziemy mieć prywatności i będzie ingerować w nasze sprawy na pewno, juz teraz moja mama lubi narzucać mi swoją wole. Proszę o rady. Nie chce tez wyjsć na wyrodna córkę, kocham moja mamę, mimo wszystko mnie nie zostawiła... A było rożnie. Ok, to tyle bo zbaczam juz z tematu Bede wdzięczna za każda radę.