2015-07-25, 21:12
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Strach przed rodzicami
Cytat:
Napisane przez Iza1203
Utrzymują tylko po części. Wszystkie wyjazdy do chlopaka,sprawy ze szkołą, wizyty u lekarza, ubrania, a nawet czasem jedzenie kupuje sama. Pracy szukam ale jest to niestety małe miasteczko i nie jest to takie łatwe, poza tym jak tylko wspomnę tacie o pracy to jest "po co ci to, przecież możesz wziąć od nas pieniądze". Niestety ja chce się chociaż trochę usamodzielnic, żeby nie być jak to matka mówi "pasożytem". Co do rozmowy to nie jest to możliwe ponieważ moja rodzicielka nie odzywa się do mnie od ok 2 miesięcy jak nie lepiej, a jedyne jej teksty do mnie są wtedy jak jadę "no jak suce się chce to idzie do psa" prosze Was to jest zachowanie matki ? skoro matka tak "kocha" swoje dziecko to chyba nie jest to normalne? Chyba, że coś ze mną jest nie tak. Bije mnie, ojciec oskarża mnie o chore rzeczy i mówi o szacunku do matki, bo go niby nie mam. Jednak nie wydaje mi się, bo pomimo że ona tak mnie wyzwala to JA musiałam ja przeprosić żeby księżniczka nie była obrazona... A najlepsze były rozmowy jej z moim chłopakiem. On przychodzi, tłumaczy im dlaczego chce do niego jechać, na spokojnie, opowiada im o swoim życiu, a ona odwraca się do niego tyłem i nie mówi nic. Dopiero jak pojedzie to słyszę żale do taty "jego ojciec umarł tak wcześnie, musiał pić albo cos, jeszcze się rozwiedli to on tez ta glupia naiwna kopnie w dupe" Podziękuję za takie rozmowy, w których dominuje argument BO NIE
|
Póki co bym się skupiła na edukacji, masz motywacje dużą, ciężko by Ci było pogodzić pracę i naukę, więc póki co faktycznie nie masz wyjścia i musisz od nich brać pieniądze. Zachowanie Twojej matki faktycznie skandaliczne jak dla mnie. Fajnie mieć dobra relacje z rodziną, trochę szkoda jak tak nie jest...
Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Czas edycji: 2015-07-25 o 21:29
|
|
|