2015-07-25, 21:26
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4
Cytat:
Napisane przez Majka232
Ale Ty sie staralas karmic. Zuzia wisiała na piersi i długo sie staralas. Teraz jak jak sama napisalas tez odciagasz i wszędzie jeździsz z laktatorem.
Ja mam koleżanki które szybko przestaly kp bo np. dziecko tak pięknie po butli śpi i w nocy wstawac nie trzeba ech
Jak synek mial 9 m-cy. Stopniowo jadł coraz rzadziej i coraz krocej az zostało właściwie jedno poranne karmienie trwające kilka min.
Jedliśmy kaszki na mm. Kupowalam te bezmleczne i robilam na bebilonie żeby nie mieszać tych kaszek mlecznych różnych firm. Mleka nie pil wcale co wg pediatry nie bylo żadnym problemem. Mówiła że warzywa i owoce sa ok. Dawałam sinlac ktory ma duże wartosci odżywcze. Pic niestety nic nie chciał. Dawalam odrobine na łyżeczce i częściej deserki rozrobione z wodą.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------
Kaszke podawalam łyżeczka. Potem pil troche z bidonu ze slomka
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------
Z tych zabawe mam tez osiolka z playgro. Fajny jest piesek z tej firmy
|
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird
nie muszą to być tylko przeciwwskazania medyczne...
Ja np mam mega wklęsłe sutki, mała nie mogła ich wyssać nawet przez kapturki... Ryczała tak, że aż się zanosiła przy cycku zamiast jeść. Ja nie mogłam na to patrzeć...Dziecko bym zagłodziła.
Więc moim zdaniem lepiej było dać mm, bo kp nie było dobre ani dla mnie, ani dla małej - przysparzało tylko kupę stresów, łez i nerwów. CC też nam nie pomogło, a laktacji mała mi nie umiała rozkręcić.
Odciągałam przez ok miesiąc, ale pokarmu było coraz mniej i mniej..
|
Wyslalabym Ci cos o sutkach ale szkoda mojego czasu kazdy karmi jak chce i tyle a ja mam prawi miec swoje zdanie, gdybym nusiala dawac mm to bym to zrobilq i nie czula sie gorsza.
I po raz drugi i ostatni powtarzam ze nie mislam nq mysli osob ktore probowaly a im nie wyszlo bo to INNA SPRAWA. MAJKA czy GOSIAK podaly przyklady osob o jakie mi chodzilo. Wiec przestancie spinac dupska laski i dopisywac sliwa ktore z mojej strony nie padly. Koniec tematu.
Cytat:
Napisane przez gosiak0512
MAJKA ja mam kolezanke co skonczyla kp po 2 tyg bo jak stwierdzila wszyscy jej zwracali uwage ze nie tak to robi wiec przeszla na butle i mm...
|
|
|
|