Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Seksualność a wiara ..jak to wygląda z perspektywy katolików ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-26, 00:37   #156
201705042038
Konto usunięte

Dot.: Seksualność a wiara ..jak to wygląda z perspektywy katolików ?

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
W sumie dużo wiesz na ten temat, jesteś katoliczką?
Nie jestem . Apostazji nie dokonałam, ale bierzmowania nie mam i od dawna moja noga nie przekroczyła progu kościoła. Kiedyś się tematem katolicyzmu dość mocno interesowałam (jako niewierzący człowiek zresztą), w sumie nadal uważam, że jest ciekawy. Miałam parę zrywów w tę stronę, ale ostatecznie zostały one pokonane nawet nie tyle przez wytryski w pochwie, co rzeczy w sumie nie związane z oficjalną wykładnią, jak zaangażowanie polityczne KK, gadki o nadgryzionych jabłkach, stosunek do mniejszości seksualnych itd. Nie pasuje mi też to, że nie wyświęca się kobiet, chociaż niby nie mój problem, bo aż takich ambicji nie mam, to jednak za dużo tego dzielenia ludzi ze względu na płec w KK.

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
- tak nieśmiało dodam, że również w łonie polskiego Kościoła katolickiego istnieje frakcja, która uważa, że npr jest ostatecznie ostateczną ostatecznością dla upadłych łże-katolików. No, dla słabych. Któreś z for 'wielodzietni' w tym celuje.
Tak, pisałyśmy o tym z CzarodziejkąGorzałką gdzieś na początku wątku. W sumie nie sposób odmówić pewnej logiki ich rozumowaniu.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując