Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze książkowe grzechy - cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-26, 14:48   #2277
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. IV

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Wady? Z czasem czytnik się zużywa. I trzeba kupić nowy.
Ja mam Kindle Paperwhite II i innych wad tego sprzętu nie widzę.
Ważna jest rozdzielczość i podświetlenie.
Polecam zajrzeć na stronę "świat czytników"
A co do cen książek to też się opłaca. Pełno jest promocji, szczególnie na woblink (kody) i wychodzi taniej niż zakup książek papierowych.
Archer jest taki sobie.
Z tego typu książek to chyba lepiej Le Carre, Follet, Ludllum- te czytałam jako nastolatka.
Jak masz ochotę na coś wakacyjnego a la Archer to mogę polecić to:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/98134...aterze-szpiegu

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Dziewczyny, tu sobie zajrzyjcie:
http://swiatczytnikow.pl/o-co-chodzi...zytnik-wybrac/
Ja i TŻ wybraliśmy Kindle, ale po obejrzeniu różnych ofert rozważaliśmy też Onyx i Kobo Glo.
Na te możecie też zerknąć. Podświetlenie szczerze polecam. Obejrzeć czcionkę.Jak jedna strona przechodzi w drugą czy nie zostaje widoczny ślad po literkach z poprzedniej strony (na niektórych słabszych czytnikach widać jakby jedna kartka przebijała przez drugą). I sprawdzić jak się czyta w pełnym słońcu- gorsze czytniki mają odblask, jak błyszczący ekran komputera. Kindle działa jak ekran matowy i w słońcu da się czytać. Poza tym brak odblasku nie męczy oczu nawet po całym dniu czytania.
Tak sobie juz od dawna podczytuje ten watek tylko i czasem ukradne jakas inspiracje na ksiazke do przeczytania.
Ale Twoja wypowiedz mnie zaintrygowala... Co to znaczy zuzywa sie?
Ja swoj mam prawie 3 lata i nic sie nie dzieje. A czytam wlasciwie tylko na czytniku. Wprawdzie nie tyle co Wy,bo mam malutkie dziecko w domu i nie mam tyle czasu.