2015-07-26, 19:00
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX
Cytat:
Napisane przez Munkaa
|
Cytat:
Napisane przez agnes89
Ta dziewczyna jest chyba niepełnosprawna. Mówiła coś o rencie, o tym że nie pracuje ze względu na zdrowie i poruszaniu się przy pomocy chodzika, więc myślę, że nie ma co jej krytykować.
|
Cytat:
Napisane przez Gabrielka92
Obejrzałam jej wszystkie filmiki (a raczej ktoś mnie zmusił) i jest to osoba raczej niepełnosprawna - zarówno umysłowo jak i ruchowo. Ma 24 lata i od dwóch lat mieszka w UK. Z tą maturą to prawda, nie zdała matmy, potem przyleciała do Polski poprawiać ale chyba ją w końcu zdała (tak trochę ucieła temat). Z pracą to nie wiem jak mam to odbierać, bo niby nie pracuje, ale gdzieś znalazłam komentarz, że "pracuje, benefity pobiera i na początku w Anglii było ciężko, bo nie mogła się dogadać i się odnaleźć". Ma swój sklepik z ubraniami 
Mnie rozwaliło jej "kawa z mlesiem", ale tak pozytywnie, bo nigdy nie słyszałam takiego słowa. Chyba Szusz się inspiruje, bo to w końcu jej ulubiona jutuberka! 
|
Po sposobie jej wymowy oraz po tym jak powiedziała, że ma kłopoty z poruszaniem i potrzebny był jej specjalny chodzik można wywnioskować, że jest osobą niepełnosprawną.
Cytat:
Napisane przez agnes89
Nie, źle to ujęłam w słowa. Ale wysnułam takie przypuszczenie na podstawie poruszania się o chodziku, mimiki twarzy, ubogiego słownictwa i problemów z wypowiadaniem się.
Edit: Po prostu nasunął mi się obraz osoby z mózgowym porażeniem dziecięcym.
|
Nie jestem lekarzem, ale to wygląda na lekkie porażenie mózgowe (w wieku nastoletnim, uczęszczając na rehabilitację, miałam częsty kontakt z takimi osobami).
Jestem pod wrażeniem, że zdecydowała się na wyjazd do Anglii do chłopaka poznanego przez internet.
|
|