Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-27, 08:46   #3100
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Dot.: Koty - część XI

Cytat:
Napisane przez Malinki13 Pokaż wiadomość
Tak, wykastrowane oba jeszcze młodziutkie były (w sensie miały po pół roku). Dwa miesiące temu zmieniliśmy mieszkanie. Ale na starym mieszkaniu gdzie mieszkały odkąd je wzięliśmy też był ten problem. Więc może odniose się z odpowiedzią do starego mieszkania. Nowych mebli brak, nowych ludzi brak, goście baaardzo sporadycznie. Zmiana trubu życia? nie bardzo

Kotka normalnie chodzi po mieszkaniu, nie boi się, jest trochę zdystansowana do obcych, ale szybko się do nich przekonuje. Jest rozgadana, mruczasta, przychodzi na mizianki.

niestety jw wspomniałam są wykastrowane. Z tym korzystaniem z kuwety to jest tak, że ona się załatwi a on zaczyna chodzić za nią i ją obwąchiwać ona się zaczyna denerwować i uciekać on leci za nią i ją zaczyna atakować. Tak koło się zamyka.
Mój znajomy miał zbliżony problem z kotem. Dżejms jest bardzo agresywnym kotem, rzuca się nie tylko na inne zwierzaki, ale też na ludzi - mojego chłopaka nie znosi wręcz wybitnie, rzuca się z pazurami przy każdej wizycie. Dżejms ma tez na sumienia kilka kotów, nie wiemy dokładnie jak to się stało, ale dwa lub trzy zostaly przez niego wygonione na balkon i zrzucone z barierki... W każdym razie, jakiś cas temu Maciej przygarnął najbardziej uroczą koteczkę na świecie, Sówkę, drobniutką, grzeczniutką i tak dalej. Byliśmy zaskoczeni, że Dżejms stara się unikać kontaktu z kotką, zamiast ja dręczyć, w jego wypadku to ogromna zmiana.
Po prostu kiedy Sówka pojawiła się w domu, Dżejms został wywieziony na tydzień do rodziców Macieja i kiedy wrócił, Sówka byla tam już rezydentką, a Dżejms nowym. I mimo dominującego charakteru, pogodził się z tą sytuacją.
Może waszego kocura też można wywieźć na tydzień w inne miejsce?

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora