Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy istnieje obiektywnie ładna osoba?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-27, 18:50   #2
TakaSamaInna
live your passion

Dot.: Czy istnieje obiektywnie ładna osoba?

Cytat:
Napisane przez Mioodowa Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam nasilający się brak pewności siebie. Pewien kolega powiedział mi ostatnio, zupełnie sam z siebie, że jestem dość przeciętną dziewczyną. Że może podobałabym mu się, gdyby nie miał do czynienia z naprawdę ładnymi dziewczętami. Od tamtej pory nie mogę jakoś patrzeć w lustro. Miałam różnych adoratorów i generalnie przez długi okres czasu wierzyłam, że jestem naprawdę atrakcyjną osobą (oczywiście nie zachwycałam się sobą, ale lubiłam siebie, swoje ciało, swoją buzię w makijażu czy też bez). A teraz poczułam się dziwnie. Wszyscy podrywający mnie chłopacy, mieli mnie zapewne za przeciętną dziewczynę, a ja myślałam ciągle, że jestem ładna. Gdybym była, podobałabym się pewnie wszystkim. Czy tak to właśnie jest? Że każde ślicznotki podobają się wszystkim mężczyznom jednym mniej, drugim bardziej ale zawsze podobają?

A i wiem, że brzmi to tak jakby wygląd był całym moim światem, jakbym była próżna itp. Nie nie. Czasem tylko rozmyślam nad takimi rzeczami i wiem, że wygląd nie jest najważniejszy.
Wydajesz się osobą bardzo młodą. Nie ma co się przejmować, że jakiś kolega uznał Cię za przeciętną. Każdemu podoba się kto inny. Nikt się wszystkim nie podoba - nikt na świecie. Mogę z całą pewnością to stwierdzić nie posiadając żadnych statystyk. Zawsze znajdzie się ktoś kto woli wyższe, niższe, szczuplejsze, grubsze, z jaśniejszymi włosami, z ciemniejszymi itp. itd. Dodatkowo miałaś swoich adoratorów, którzy musieli coś w Tobie widzieć.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując