2015-07-27, 18:50
|
|
|
live your passion
|
Dot.: Czy istnieje obiektywnie ładna osoba?
Cytat:
Napisane przez Mioodowa
Ostatnio zauważyłam nasilający się brak pewności siebie. Pewien kolega powiedział mi ostatnio, zupełnie sam z siebie, że jestem dość przeciętną dziewczyną. Że może podobałabym mu się, gdyby nie miał do czynienia z naprawdę ładnymi dziewczętami. Od tamtej pory nie mogę jakoś patrzeć w lustro. Miałam różnych adoratorów i generalnie przez długi okres czasu wierzyłam, że jestem naprawdę atrakcyjną osobą (oczywiście nie zachwycałam się sobą, ale lubiłam siebie, swoje ciało, swoją buzię w makijażu czy też bez). A teraz poczułam się dziwnie. Wszyscy podrywający mnie chłopacy, mieli mnie zapewne za przeciętną dziewczynę, a ja myślałam ciągle, że jestem ładna. Gdybym była, podobałabym się pewnie wszystkim. Czy tak to właśnie jest? Że każde ślicznotki podobają się wszystkim mężczyznom jednym mniej, drugim bardziej ale zawsze podobają?
A i wiem, że brzmi to tak jakby wygląd był całym moim światem, jakbym była próżna itp. Nie nie. Czasem tylko rozmyślam nad takimi rzeczami i wiem, że wygląd nie jest najważniejszy.
|
Wydajesz się osobą bardzo młodą. Nie ma co się przejmować, że jakiś kolega uznał Cię za przeciętną. Każdemu podoba się kto inny. Nikt się wszystkim nie podoba - nikt na świecie. Mogę z całą pewnością to stwierdzić nie posiadając żadnych statystyk. Zawsze znajdzie się ktoś kto woli wyższe, niższe, szczuplejsze, grubsze, z jaśniejszymi włosami, z ciemniejszymi itp. itd. Dodatkowo miałaś swoich adoratorów, którzy musieli coś w Tobie widzieć.
hiszpański - ?
|
|
|