Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nawracające zapalenie dróg moczowych, sex a zapalenie pęcherza
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-07, 21:45   #230
flybird
BAN stały

Dot.: czeste zapalenia drog moczowych

[1=0d87290c32196eefd71f678 aa1126aa57b342c7c_60568c9 745efd;5220165]jest coraz lepiej tylko....dzis mnie swedzi...czuje ze bedzie albo juz jest grzybica a jedyne co mam w apteczce do lacidofil. Pomoze to? Farmaceuta mi mowil ze bierze sie to 3h po antybiotyku zeby mnie bylo klopotow z grzybica ale ja nie bralam antybiotykow? co tu w angli moge kupic? czy to normalne ze w trakcie zapalenia mam grzybice? a przynajmniej na razie mnie bardzo swedzi caly dzien[/quote]

może to nie grzybica tylko zakażenie bakteryjne? często jest tak, że bakterie z cewki moczowej przechodzą do pochwy i infekcja gotowa :/
ciężko coś doradzić. na grzybka w Anglii to zapewne clotrimazolum i flukonazol jest, ale nie wiem, czy warto sie tym samemu leczyć, jak nie wiadomo nawet, czy to grzybek.
lacidofil jest probiotykiem na problemy gastrologiczne, więc przy infekcjach intymnych wątpię, żeby coś dał. w końcu zawiera szczepy probiotyczne, które kolonizują przewód pokarmowy a nie nabłonek pochwy. ale jak nie masz wyjścia, to możesz spróbować sobie np. dopochwowo zaaplikować. choć poszukałabym tam innego probiotyku bardziej na schorzenia ginekologiczne (jakiś odpowiednik lacibios femina czy cuś).
a i tak i tak to wszystko jest fajne profilaktycznie i wspomagająco, ale leczenia nie zastąpi, więc jeśli swędzenie nie będzie ustępowało a jeszcze na dodatek pojawią się upławy, to jednak radziłabym szukac ginekologa.
flybird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując