Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ZiIP czy FiIR?
Wątek: ZiIP czy FiIR?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-30, 19:56   #4
Marcioch_
Raczkowanie

Dot.: ZiIP czy FiIR?

Cytat:
Napisane przez kajuuuchna Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam... Po FiR ciężej z dostaniem się na ZiIP niż po ZiIPie na FiR. Orientuje się może ktoś co można robić, gdzie pracować i w jakiej roli po ZiIPie? Bo jeśli chodzi o inżyniera jakości czy jakies stanowiska kierownicze to wątpie żeby ktoś mnie zatrudnił bez doświadczenia. Ale jeśli nie to, to co innego po tym można robić na początek kiedy tego doświadczenia jeszcze nie ma?
Sama studiuję ZIP i powiem szczerze, że nawet nie liczę na to, że od razu dostanę pracę na wymarzonym stanowisku.
Nie oszukujmy się, po żadnych studiach, nikt nikogo nie zatrudni na wysokim stanowisku, bez doświadczenia.

I owszem, u nas, na ZIPie jest sporo przedmiotów ekonomicznych, ale nie jestem pewna, czy po naszych studiach magisterka z FIRu jest dobrym pomysłem.
Wiadomo, musimy mieć jakieś ekonomiczne podstawy, ale nie jest to na tyle rozbudowane, by móc później bez problemów przejść na FIR.
No, chyba, że się baaaardzo dużo samemu nadrobi