Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koniec studiów - i co dalej?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-01, 11:14   #2
Emma1993
Przyczajenie

Dot.: Koniec studiów - i co dalej?

Cytat:
Napisane przez agataa92 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po technikum hotelarskim. Skończyłam studia na płatnej uczelni (niestety ten kierunek nie dla mnie), została tylko obrona. I teraz myślę co dalej.. Na studia dzienne nie pójdę, ponieważ pracować muszę. Na zaocznych nawet na państwowych uczelniach trzeba płacić, a ja sporo zainwestowałam już w studia. Magistra póki co robić nie chcę, ok papier fajnie dobrze mieć ale niestety z tego co zauważyłam w dzisiejszych czasach nie zawsze on pomaga. Na licencjat poszłam bo jednak to już wyższe wykształcenie (chociaż na studiach tak na prawdę nic się nie dowiedziałam).
Myślałam aby robić teraz szkołę policealną darmową zaocznie może też coś związane z turystyką to przyszłościowy kierunek, bo np. takie bardziej specjalistyczne kierunki masażysta chociażby wymagają i tak późniejszych kosztownych szkoleń. Widziałam też taki kierunek jak eksploatacja portów i terminali.
Tylko zastanawiam się czy warto robić policealną po technikum i studiach...
Na pewno warto zainwestować w język, to teraz podstawa i nawet dla samego siebie żeby było po prostu prościej,łatwiej wtedy szukać prace jest taka większa pewność siebie bo niestety z angielskiego nie przygotują w żadnej szkole ani uczelni, i w to jestem skłonna zainwestować. A teraz angielski jest wymagany wszędzie, a nawet i drugi język obcy.

A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Ja bym obstawiala prace + nauka jezyka. Policealna to nie jest zly pomysl, ale widze, ze poki co sama nie wiesz jaki kierunek obrac.
Emma1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując