Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Skąd wiadomo, że to ten jedyny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-04, 12:42   #25
Sophianne
Przyczajenie

Dot.: Skąd wiadomo, że to ten jedyny?

Cytat:
Napisane przez Nattta Pokaż wiadomość
My spotykamy sie po prostu ale naprawde długo... rozmawialismy o tym zeby zaczac wspolne zycie - oboje mielismy na mysli zareczyny, slub i mieszkanie.. takze jego zdanie jest pozytywne w tych kwestiach i nie o to chodzi ze cos sie zmieniło - bardziej o to czy tak jak jest to powinno byc całe zycie.. ciezko mi podjac ta decyzje bo jest to decyzja na cale zycie.. i nie wiem na podstawie czego ja podjac.. mam watpliwosci z roznych powodow.. wiem ze nikt nie jest idealny ale jednak jakos trzeba sie dopasowac..
Jeśli dwoje się ludzi się kocha, jest im ze sobą dobrze i chcą, aby to trwało zawsze to decyzja o ślubie jest wówczas naturalną konsekwencją tego stanu. Ale ty nie jesteś pewna "czy powinno być tak jak jest." Można stąd wnioskować, że Wasz związek nie jest dla Ciebie do końca satysfakcjonujący. Czegoś w nim brakuje, czegoś jest za mało albo coś jest zbędne. Musisz sama przed sobą odpowiedzieć na pytanie co to jest? Co sprawia, że nie jesteś przekonana, że jest jak powinno.
Nikt nie poda ci wzoru na dozgonną miłość, udane pożycie i szczęście. Nikt tak naprawdę nie wie jak powinno być. Każda para musi wypracować swój model związku. Dopiero kiedy poczujecie, że to jest TO i tego chcecie decyzja o ślubie będzie oczywista.
Sophianne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując