2015-08-10, 11:32
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadanie krótkich włosków
Cytat:
Napisane przez pikdaria
Jesteś pewna, że te krótkie włoski to baby hair a nie połamańce?
Moze napisz cos wiecej o tym jak to wyglada, o pielęgnacji jaka stosujesz. Moze zmieniłaś ostatnio jakis kosmetyk, sposob odżywiania sie?
Im wiecej danych tym lepiej dziewczyny Ci pomogą

|
Nie tak dawno włosy wypadały mi garściami, miałam wyraźnie przerzedzenia, ale jakoś nad tym zapanowałam i włosy zaczęły odrastać. Teraz przy myciu włosów w wannie pływa całe armia krótkich, cieniutkich włosków. Tam gdzie włoski mi już odrosły, zauważyłam przerzedzenie :/ Tak więc, jestem niemal pewna, że to są baby hair.
Moja pielęgnacja wygląda tak, że oleuję/oleuję (nie mam pojęcia jak to odmienić ) je 2 razy w tygodniu olejkiem z babydream na długości (parę razy próbowałam nałożyć olejek na skalp, ale przez to włosy zaczęły bardziej wypadać więc zrezygnowałam). Raz w tygodniu nakładam na nią maskę z alterry, po każdym myciu staram się nakładać odżywkę. Piję pokrzywę 1-2 razy dziennie, łykam tabletki ze skrzypem, w skalp wcieram odżywkę jantara, a co rano psikam włosy mgiełką z radicala. Jakiś wielkich zmian w pielęgnacji nie robiłam, ograniczyłam jedynie olejowanie, bo moje włosy stały się wyraźnie przeciążone i szybciej się przetłuszczone.
Nie mam już pomysłów co mam z nimi robić, kiedyś miałam bardzo gęste włosy, a teraz z mojej bujnej czupryny zostały resztki :/ Zaczęłam myśleć o wizycie u jakiegoś lekarza, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy za nad to nie "wyolbrzymiam" problemu
|
|
|