Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadanie krótkich włosków
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-10, 11:32   #3
Dezera
Przyczajenie

Dot.: Wypadanie krótkich włosków

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że te krótkie włoski to baby hair a nie połamańce?
Moze napisz cos wiecej o tym jak to wyglada, o pielęgnacji jaka stosujesz. Moze zmieniłaś ostatnio jakis kosmetyk, sposob odżywiania sie?

Im wiecej danych tym lepiej dziewczyny Ci pomogą
Nie tak dawno włosy wypadały mi garściami, miałam wyraźnie przerzedzenia, ale jakoś nad tym zapanowałam i włosy zaczęły odrastać. Teraz przy myciu włosów w wannie pływa całe armia krótkich, cieniutkich włosków. Tam gdzie włoski mi już odrosły, zauważyłam przerzedzenie :/ Tak więc, jestem niemal pewna, że to są baby hair.

Moja pielęgnacja wygląda tak, że oleuję/oleuję (nie mam pojęcia jak to odmienić ) je 2 razy w tygodniu olejkiem z babydream na długości (parę razy próbowałam nałożyć olejek na skalp, ale przez to włosy zaczęły bardziej wypadać więc zrezygnowałam). Raz w tygodniu nakładam na nią maskę z alterry, po każdym myciu staram się nakładać odżywkę. Piję pokrzywę 1-2 razy dziennie, łykam tabletki ze skrzypem, w skalp wcieram odżywkę jantara, a co rano psikam włosy mgiełką z radicala. Jakiś wielkich zmian w pielęgnacji nie robiłam, ograniczyłam jedynie olejowanie, bo moje włosy stały się wyraźnie przeciążone i szybciej się przetłuszczone.

Nie mam już pomysłów co mam z nimi robić, kiedyś miałam bardzo gęste włosy, a teraz z mojej bujnej czupryny zostały resztki :/ Zaczęłam myśleć o wizycie u jakiegoś lekarza, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy za nad to nie "wyolbrzymiam" problemu
Dezera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując