2015-08-10, 16:37
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziecko pomimo wszyskiego
Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa
wiesz niebedac pewnym a niemajac warunkow to dla mnie inne rzeczy - bo nawet majac dobra prace mozesz nie byc pewna przyszlosci i stracic ja za sam fakt, ze ''smialas'' zniknac na macierzynski albo,ze wrocilas ale nie siedzisz w pracy do 23 jak pozostali - wiec jak mlodzi maja gdzie mieszkac.ma kto sie zajac dzieckiem i chociaz jedno z nich pracuje to no coz...Polska - oczywiscie idealnie byloby miec dziecko zarabaiajc 10 tys miesiecznie,mieszkanie i wogole ale badzmy szczerzy, ze malo kto ma takie za☠☠☠iste warunki, no i co powiesz komus takiemu ,ze niegdy ma dziecka nie miec?
Jak dziewczyna jest na tyle ogarnieta,ze cos stara sie pracowa,ma gdzie mieszkac a w perspetywie ma 1 dziecko a nie 8 to mysle,ze sobie poradzi nawet jak bedzie ciezko
|
Autorka nie napisała nigdzie, że jej znajoma i jej mąż mają własne mieszkanie. Mają gdzie mieszkać, ale jeśli wynajmują to właściciel może nie być taki chętny żeby przedłużyć umowę młodej parze z dzieckiem.
Ich decyzji nie będę oceniać. Z jednej strony swojemu dziecku chciałoby się dać wszystko, z drugiej - jeśli wszyscy Polacy będą tak myśleć to kobiety bedą rodzic dzieci albo grubo po 40 albo wcale. Nikt nie da znajomej autorki gwarancji ze za 10 lat nie bedzie zarabiać najniższej krajowej ani też nikt jej nie zagwarantuje, że nie bedzie miala po tym czasie problemu z zajsciem w ciaze.
Chociaz ja nie zdecydowalabym sie w takiej sytuacji na dziecko.
|
|
|