Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-12, 20:56   #4476
Hadassah
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Czsami oglądam do końca głównie filmiki FDAC, CMB i Maxi. Haule kończe zawsze jak juciuberka powie, że to ostatnia rzecz nawet jak filmik jest dopiero w połowie.

Poza tym denerwują mnie te reklamy w środku filmiku np. 4 czy 5 w ciągu 10 minutowego filmiku.

Z tego co wiem nie jest jedyną vlogerką z Nysy. Ktoś jeszcze pochodzi z Nysy. Pamiętacie może kto?
To ja jestem tą z nielicznych, które obsesyjnie oglądają do końca. Albo coś nie jest warte oglądania i po minucie dwóch wyłączam, albo do końca

Cytat:
Napisane przez pesstka90 Pokaż wiadomość
na jakieś wesele malowałam się x lat temu tymi cieniami na górze po prawej... szit straszny

no to przesądza sprawę Szkoda, bardzo ładnie jej w takich włosach.

Jestem bardzo uprzedzona do kosmetyków Paese. Nie miałam dużo rzeczy, ale ich ceny, które w ciągu kilku lat podskoczyły o kilkaset procent sprawiają że teraz tych kosmetyków już nie tknę. Założę się, że to to samo, z tej samej linii produkcyjnej, tylko z inną nazwą.

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
chcę! : )

aż dziwne, że nie wycięła
mogłaby skrócić do tej długości, chociaż w ogóle mi trudno dobrać do karoliny idealną dla niej długość i kolor, jak dla mnie ma dość trudną urodę
Moim zdaniem Karolina jest bardzo ładna, tylko ma dużą głowę/twarz .

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Od dawna unikam poprawiania błędów i uświadamiania - jak ktoś pyta, a ja wiem- odpowiadam. Inne wizażanki częściej błędy wychwytują niż ja, ale widać Lena ma określone jasno doświadczenia i się nimi bezustannie dzieli

Niezawodny Mirosław
Zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nie akcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”.
To samo dotyczy kilku innych par form zaimkowych: „Nie widzę go”, ale „Jego nie widzę” (także „Widzę jego, a nie jąâ€); „Dużo ci zawdzięczam”, ale „Tobie wszystko zawdzięczam”. We wszystkich cytowanych przykładach form krótszych używa się w pozycji nie akcentowanej, form dłuższych – tylko wtedy, gdy są pod akcentem.

źródło: http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/mni...y-ci;5375.html

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ja właśnie wciągnęłam makaron ryżowy z masłem orzechowym, łososiem, sosem sojowym, papryką i sosem rybnym <3
Czorna magia . Po tresurze z polskiego (zawsze mi się wymagające nauczycielki trafiały, a w lo to już przesadzili - szliśmy programem z rozszerzenia i mieliśmy dodatkowe obowiązkowe lekcje )mówię i piszę ładnie mimo dysleksji, ale jak ktoś zaczyna mi rzucać nazwami części zdania to wymiękam, idealny przykład zbędnej wiedzy (jeśli ktoś nie jest wykształcony w tym kierunku )

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Próbowałam na jakimś blogu przeczytać i zrozumieć regułkę. Nie ogarnęłam. Nawet banalne przykłady były dla mnie nie jasne. Zrozumiałam je na wyczucie.
Poza tym, nie lubię jak ktoś tłumaczy w ten sposób:
W pierwszej osobie liczby poj. w dopełniaczu/celowniku whatever. Brrrrr... Skrętu mózgu dostaję.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

O, dokładnie

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2015-08-12 o 20:59
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora