2015-08-16, 08:56
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Napisane przez lexie
My celowo kupiliśmy lodówkę bez kostkarki, bo ponoć to jest mechanizm który się w lodówkach najczęściej i najszybciej psuje. Mamy takie pojemniczki do robienia lodu z szufladką pod nimi i robimy sobie ręcznie.
Co do czyszczenia sprzętów, u mnie ostatnio wyjątkowo dobrze sprawdziły się chusteczki nawilżane uniwersalne z tesco, zdziwiłam się, ale nie zostawiają mi smug na kuchence, na której wszystko inne smugi zostawia. Nawet płyn do naczyń i ręcznik papierowy.
|
Z opnii znajomych i rodziny też wiem, że w ogóleim mnie bajerów w sprzetach tym lepiej. Zresztą sama w domu i na wynajmowanych mieszkaniach miałam lodówki proste, zwykłe - bez żadnych systemów, ot po prostu zwykłe lodówko-zamrażarki i nie miałam nigdy problemów z tymi sprzętami.
Ja bym omijała tylko indesit, jak pisałam wyżej, mam na mieszkaniu teraz od nich pralkę i płytę do gotowania i miałam już mase problemów.
Jestem też na etapie remontu nowego mieszkania, więc ogladam sprzęty, indesit omijam, a biorę pod uwagę inne marki - modele z wysoką klasa energetyczną, proste bez bajerów, ciche i tanie. Ja mam taki kryteria
|
|
|