Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem załamana - TŻ chce pracować na TIRach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-17, 12:36   #2
LovinLight
Zadomowienie

Dot.: Jestem załamana - TŻ chce pracować na TIRach

Cytat:
Napisane przez asiu_lek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam problem z TŻ.. Otóż dzisiaj oznajmił mi, że chce pracować jako kierowca tira. Ja się załamałam i okropnie się pokłóciliśmy. Od jakiegoś czasu ma problem ze znalezieniem dobrej pracy, ciągle jakieś umowy śmieciowe za grosze itp. Z pieniędzmi u nas mocno krucho. Ma od lat prawko C+E i teraz wpadł na genialny pomysł, że je wykorzysta i poszuka pracy jako tirowiec. Wściekłam się i oznajmiłam, że nie pozwalam, on się wściekł jeszcze bardziej za moją reakcję i teraz nie wiem co robić. I nawet nie chodzi mi o to, że boję się zdrad. Tylko o to, że przecież to jest niebezpieczna praca. I wiecznie będzie poza domem, boję się też, że coś mu się stanie, tyle się słyszy o wypadkach, napadach na ciężarówki...Ale z drugiej strony naprawdę potrzebne nam pieniądze.. Pomóżcie proszę, mam mętlik w głowie. Nawet jeśli się zgodzę, to skąd mam wiedzieć czy nie trafi do jednej z tych firm o których się słyszy że oszczędzają na samochodach i każą fałszować odczyty tachografów? Albo nie przemycają czegoś? Przecież potem odpowiedzialność spada na kierowcę..
A może za bardzo się przejmuję? Teraz TŻ jest w pracy, wraca wieczorem, obiecaliśmy sobie na spokojnie to przedyskutować. Ale jak ja mogę spokojnie dyskutować skoro sama nie wiem co myśleć?
Pomocy...
Ja myśle że głównie o to Ci chodzi... I z jednej strony Cie rozumiem, ale z drugiej doszłam ostatnio do wniosku że jak facet ma Cię kiedyś zdradzić, to zdradzi, niezależnie od tego czy okaza będzie na każdym kroku co chwila (jak właśnie w przypadku kierowców, nie tylko tych na tirach) czy też będzie miał zero pokus (np praca z samymi facetami w biurze). Taka prawda, jak to ma się stać, to kiedyś sie stanie. Jak facet kocha i ma nigdy nie zdradzić, to nie zdradzi, nawet gdyby miał codziennie przed oczami 10000 pokus.
Zreszta, prawda taka ze w dobie internetu (strony typu seks fotka, roksa, odloty, portale erotyczne czy aplikacje pozwalajace wyszukiwac przez GPS osoby w zasiegu 10km chetne na niezobowiazujacy seks) kazdy facet ma te pokusy codziennie (dostep do neta) i jesli ma zdradzic, to to zrobi i tak.
Jesli Twoj Tz Cie naprawde kocha to Cie nie zdradzi.
Nie wspomijajac juz o tym ze brudna, czesto podstarzała tirówka majaca w sobie siedlisko wszelkich chorób jest watpliwą pokusą.

A jesli chodzi faktycznie o wypadki - tu nie umiem poradzic, bo takie ryzyko jest zawsze, ale pomysl ze równie dobrze jak masz pecha, to moze Cie zabic auto na pasach..
LovinLight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując