Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego nie macie dzieci?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 13:12   #162
Leseratte93
Zadomowienie

Dot.: Dlaczego nie macie dzieci?

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
ja mysle ze ciezko tu mowic o jednym czynniku

na pewno wiele kobiet dzieci miec nie chce BO NIE, wczesniej tez pewnie wiele nie chcialo ale im wmawiano ze bedzie fajnie, ze taki ich los, ze sa kobietami i dzieci maja rodzic. Dostep do srodkow antykoncepcyjnych byl albo slaby albo w ogole go nie bylo. Nie bez powodu stosowano jakies domowej roboty mikstury typu wywar z cisa

no i nie ma tez co ukrywac, ale obecny styl zycia z pewnoscia tez ma wplyw na decyzje niektorych kobiet. Np moja koleżanka w sumie nie jest jakaś anty-dziecięca, chciałaby miec swoje dziecko, ma ku temu warunki, ale ciagle odklada decyzje bo "tak mi jest wygodnie". Dziecko zmienia życie o 180 stopni, nie ma co ukrywac i jesli ktos nie lubi zmian i przeraza go wizja dostosowywania swojego zycia do malego brzdąca to korzysta z dobrodziejstw wspolczesnej medycyny

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

wiecie czego ja sie najbardziej boje? nie tego calego bolu porodowego itd tylko tego ze bede miec porod z komplikacjami i przez jakiegos konowała moje dziecko albo umrze albo urodzi sie uposledzone. Mało to przypadkow w naszym kraju niepotrzebnie przetrzymywanych porodow naturalnych?
Też mam podobne obawy.
Leseratte93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując