2015-08-20, 09:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
Cytat:
Napisane przez izamaja
Powiedzcie, czy myślicie, ze gdyby pokłócił sięz Krzysiem o żonę, czy napisałby do niego smsa w takim samym tonie jak do niej i nie bałby się urazić kuzyna?
|
I tutaj jest cały problem w jednym zdaniu. Nie powie nawet o swoich problemach w małżeństwie, aby Krzysiowi nie było smutno. Ja jestem po stronie żony. To prawda, że prawdopodobnie zareagowała zbyt gwałtownie, ale mąż jasno pokazał gdzie ma ją i jej uczucia. Nie chce przekonywać że to żona i jej uczucia sa najwazniejsze, ale liczy na to, że jej przejdzie i się uspokoi. Nie oceniam czy mają ten romans, czy nie. Ale żona od dłuższego czasu czuła, że w jej małżeństwie się dobrze nie dzieje. Kłótnią chciała osiągnąć jedno: aby jej powiedział, że to ona jest najważniejsza, że to tylko przyjaźń. Myślicie, że gdyby on jej to powiedział i co najwazniejsze został to by mu nie uwierzyła? A ten sobie wyjechał zaszczycając ją jedynie wulgarnym esemesem i olewając ją totalnie.
Nigdy w żadnej kłótni nie pozwoliłabym sobie na takie odzywki. To mógłby być powód do rozwodu dla mnie. Nic nie usprawiedliwia chamskiego, wulgarnego zachowania w stosunku do małżonka.
Inna kwestia. Gdyby to była kuzynka, która wychowywała się bez ojca to byście nie były takie wyrozumiałe.
|
|