2015-08-20, 10:16
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce grzeje, tłuszczyk topimy, o piękne ciała dalej walczymy! Cz. 30
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle
koleżanka mi powiedziała, że kolki jak mają być to będą,niezależnie od diety. Praktycznie jem dzień w dzień to samo i raz jest ok a innym razem już nie więc faktycznie chyba nie jedzenie. U mnie malutka też bardzo silna od pierwszego dnia wszyscy lekarze i pielęgniarki się dziwiły ale niestety przewód pokarmowy jeszcze nie rozwinięty dobrze. Ja rezygnować z kp nie zamierzam  bo tak naprawdę mogę zmienić na mm a kolki mogą zostać  no chyba, że mnie sytuacja zdrowotna zmusi ale kolki nie są wystarczającym powodem, bo i tak już więcej za nami 
|
Akurat ja wiem, ze kolki to niekoniecznie wina diety Ale faktem jest, że jest to przypadłość raczej dzieci karmionych piersią. Gdybym dalej miała małą na piersi to też na pewno bym nie zrezygnowała z powodu kolek, więc rozumiem 
Cytat:
Napisane przez ScarlettO
jeśli chodzi o karmienie mm to tu się toczą boje o to, bo albo jest się za albo przeciw  najważniejsze, że Mała zdrowo rośnie, Ty się dobrze czujesz  niby najzdrowsze jest mleko matki, ale moja Mama mi też mówiła, ze nie każda kobieta ma "zdrowe" mleko, w sensie, że brakuje w nim składników odżywczych (tu z różnych powodów - diety, choroby czy po prostu takich predyspozycji). wg mnie tutaj każda Mama powinna podjąć decyzję - najważniejsze, że Wy się dobrze czujecie 
|
U mnie to nie była własna decyzja bo za bardzo nie miałam wyboru i musiałam odstawić ją od cycka na początku bardzo mnie to bolalo gdzieś w środku, ale teraz już mi lepiej
|
|
|