2015-08-21, 22:08
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: solarium - jak skorzystać i sobie nie zaszkodzić
Cytat:
Napisane przez sunet67
Ja bym nie ryzykowała z samoopalaczem, łatwo jest narobić smug i innych dziwnych rzeczy. Jak pójdziesz raz na jakiś czas to nie umrzesz. Przede wsystkim za późno o tym przypomnialaś sobie. Ja musiałam iśc 4 razy, co 2 dni.
1 wizyta=5min
2wizyta=6min
3wizyta=8min
4wizyta=10
Pamietaj o nawilzaniu skóry oliwką, możesz kupić przyspieszacz u pani, chociaż ja smarowałam sie oliwką dla dzieci 
|
Można iść na solarium, ale wg mnie lepiej nie przed większym wyjściem, jeśli nie ma się doświadczenia. Czas opalania dla każdego może być inny, zależy też od mocy lamp. W dobrym solarium powinno się otrzymać porady, ale różnie bywa.
Co do oliwki - lepiej faktycznie kupić przyspieszacz jakiejś solaryjnej marki. "Zwykle" kosmetyki nie są przewidziane na warunki panujące w solarium, to jest zupełnie inne natężenie UV niż np. na plaży. Dlatego nikt nie jest w stanie przewidzieć reakcji.
Część kosmetyków w kontakcie z UV niszczy akrylowe płyty w solariach. Jeśli jest w stanie uszkodzić płyty, nikt nie przewidzi, co się stanie ze skórą.
Cytat:
Napisane przez BananaaCoffee
No niestety coś za coś ... mnie też drażni ich zapach i wszystkie rzeczy są nim potem przesiąknięte co jest straszne ale lepsze to niż niszczyć skórę nie wiadomo z jakim efektem końcowym jeżeli rzeczywiście chce się mieć tą opaleniznę na jeden ważniejszy dzień .
|
No zapach taki sobie... trochę mniej wyczuwalny w balsamach brązujących. Nie polecam używania samoopalacza tuż przed imprezą, lepiej dzień-dwa wcześniej. W razie zacieków wtedy też można jeszcze ratować sytuację.
Jakimś wyjściem jest też opalanie natryskowe u kosmetyczki, raz robiłam, faktycznie niezły efekt.
|
|
|