Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - solarium - jak skorzystać i sobie nie zaszkodzić
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-21, 22:08   #9
201705042038
Konto usunięte

Dot.: solarium - jak skorzystać i sobie nie zaszkodzić

Cytat:
Napisane przez sunet67 Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowała z samoopalaczem, łatwo jest narobić smug i innych dziwnych rzeczy. Jak pójdziesz raz na jakiś czas to nie umrzesz. Przede wsystkim za późno o tym przypomnialaś sobie. Ja musiałam iśc 4 razy, co 2 dni.
1 wizyta=5min
2wizyta=6min
3wizyta=8min
4wizyta=10
Pamietaj o nawilzaniu skóry oliwką, możesz kupić przyspieszacz u pani, chociaż ja smarowałam sie oliwką dla dzieci
Można iść na solarium, ale wg mnie lepiej nie przed większym wyjściem, jeśli nie ma się doświadczenia. Czas opalania dla każdego może być inny, zależy też od mocy lamp. W dobrym solarium powinno się otrzymać porady, ale różnie bywa.
Co do oliwki - lepiej faktycznie kupić przyspieszacz jakiejś solaryjnej marki. "Zwykle" kosmetyki nie są przewidziane na warunki panujące w solarium, to jest zupełnie inne natężenie UV niż np. na plaży. Dlatego nikt nie jest w stanie przewidzieć reakcji.
Część kosmetyków w kontakcie z UV niszczy akrylowe płyty w solariach. Jeśli jest w stanie uszkodzić płyty, nikt nie przewidzi, co się stanie ze skórą.

Cytat:
Napisane przez BananaaCoffee Pokaż wiadomość
No niestety coś za coś ... mnie też drażni ich zapach i wszystkie rzeczy są nim potem przesiąknięte co jest straszne ale lepsze to niż niszczyć skórę nie wiadomo z jakim efektem końcowym jeżeli rzeczywiście chce się mieć tą opaleniznę na jeden ważniejszy dzień .
No zapach taki sobie... trochę mniej wyczuwalny w balsamach brązujących. Nie polecam używania samoopalacza tuż przed imprezą, lepiej dzień-dwa wcześniej. W razie zacieków wtedy też można jeszcze ratować sytuację.

Jakimś wyjściem jest też opalanie natryskowe u kosmetyczki, raz robiłam, faktycznie niezły efekt.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując