Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaromania i Zaromaniaczki ;) cz.LVII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-22, 16:34   #2625
Agnes18
Zakorzenienie

Dot.: Zaromania i Zaromaniaczki ;) cz.LVII

Cytat:
Napisane przez steam_engine Pokaż wiadomość
Tez kiedys szukałam auta i to samo... Bardzo cieżko znaleźć cos porządnego. Mój kolega miał taka sytuacje, ogladal z tata i bratem jakiś samochód, oczywiście bezwypadkowy i te sprawy, komplet dokumentów... Na nieszczęście sprzedającego kolega z rodzinką bardzo dobrze znali niemiecki i mogli sobie w tych dokumentach przeczytać, ze auto po wypadku skierowane zostało do kasacji
Ja naprawdę mogłabym książkę o tym napisać i nie byłaby cienka ;-) Przez pół roku intensywnych poszukiwań nie znalazłam uczciwego sprzedawcy. Te ich opowieści i tłumaczenia teraz jako anegdoty opowiadam. Boję się nawet komisów samochodowych. Mój znajomy kupił auto w komisie, a po kilku miesiącach przyszła policja i zabrali auto, bo okazało się, że było kupione na kredyt za granicą, ktoś go nie spłacił i sprzedał. Najlepiej kupić auto nowe albo używane ale też w autoryzowanym salonie. Przy salonach są czasem komisy. Auto jest wtedy sprawdzone i zazwyczaj ma też gwarancję.

Cytat:
Napisane przez martita_26 Pokaż wiadomość
My też chcemy kupić auto.. ale wyleczyliśmy sie z używanych samochodów wiec czekamy na wyprzedaz rocznika
Tylko z wyprzedażą rocznika to jest tak, że trzeba brać co akurat mają w salonie (kolor, wyposażenie).

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Wiemy
Też chciałabym wiedzieć co u Asi

Moje Szczęścia dwa G N

Edytowane przez Agnes18
Czas edycji: 2015-08-22 o 16:35
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora