|
Dot.: Zaromania i Zaromaniaczki ;) cz.LVII
Cytat:
Napisane przez steam_engine
Tez kiedys szukałam auta i to samo... Bardzo cieżko znaleźć cos porządnego. Mój kolega miał taka sytuacje, ogladal z tata i bratem jakiś samochód, oczywiście bezwypadkowy i te sprawy, komplet dokumentów... Na nieszczęście sprzedającego kolega z rodzinką bardzo dobrze znali niemiecki i mogli sobie w tych dokumentach przeczytać, ze auto po wypadku skierowane zostało do kasacji 
|
Ja naprawdę mogłabym książkę o tym napisać i nie byłaby cienka ;-) Przez pół roku intensywnych poszukiwań nie znalazłam uczciwego sprzedawcy. Te ich opowieści i tłumaczenia teraz jako anegdoty opowiadam. Boję się nawet komisów samochodowych. Mój znajomy kupił auto w komisie, a po kilku miesiącach przyszła policja i zabrali auto, bo okazało się, że było kupione na kredyt za granicą, ktoś go nie spłacił i sprzedał. Najlepiej kupić auto nowe albo używane ale też w autoryzowanym salonie. Przy salonach są czasem komisy. Auto jest wtedy sprawdzone i zazwyczaj ma też gwarancję.
Cytat:
Napisane przez martita_26
My też chcemy kupić auto.. ale wyleczyliśmy sie z używanych samochodów wiec czekamy na wyprzedaz rocznika 
|
Tylko z wyprzedażą rocznika to jest tak, że trzeba brać co akurat mają w salonie (kolor, wyposażenie).
Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik
Wiemy 
|
Też chciałabym wiedzieć co u Asi
Czas edycji: 2015-08-22 o 16:35
|