Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-22, 19:50   #938
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
cholera jasna! niech no mnie któras trzepnie w łeb, prosze
przejrzałam sobie usg te robione miesiac temu i te wczorajsze i z obu wynika , ze wszystkie parametry (te obwody itd) sa prawidłowe, jedynie obwód brzuszka jest stosunkowo mały w porownaniu do innych pomiarow o ponad tydzien... czytam sobie w internecie i znalazlam to :

Po 20 tygodniu ciąży pojawia się już hipotrofia asymetryczna, polegająca na tym, że tylko obwód brzuszka dziecka jest zbyt mały w stosunku do normy. Główka, rączki i nóżki mieszczą się w normie.

idealnie sie zgadza wszystko. chyba zaleje sie łzami
Amelie uspokój się... u mnie też brzuszek zaniżył pomiary. dlatego dzidzia wyszła mniejsza o 2 tyg wujka google nie słuchaj bo sama wiesz że to zło gdyby było coś nie tak to lekarze by nam powiedzieli

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

przypominam, że kuzynka mojego męża leżała na patologii bo dziecko miało rączki i nóżki nieproporcjonalne i wgl rosnąć nie chciało. podali jej leki i dziecko urodziło się zdrowe, o normalnych wymiarach i wadze. ma 3 lata i rozwija się prawidłowo, wszystko od urodzenia w porządku ja już przestałam się zamartwiać i czytać internety, weź ze mnie przykład.
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora