Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-27, 18:04   #2081
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Ja też już po , NIEZROBIŁ mi USG!!! już chyba nie zobacze niuni przed porodem łeeeeeee , powiedział jak tydzień temu było to nie będziemy dziecka męczyć , ale badał chociaz dowcipnie megaaa łapskiem auuuć i wszystko szczelnie pozamykane niunia ma 2 tygodnie na obrócenie się(36tc) , jak nie to CC, a i powiedział że już co tydzien mam mieć KTGrobione
nie wiem jak ja będe jeżdzić ponad te 30 km do lekarza , plecy chce wypluć
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze zgagi w swoim życiu nie miałam tfu, tfu, tfu... mam nadzieję, że tak już zostanie

Dziewczęta a kupujecie dla Waszych pociech rajstopki? takie pod spodenki czy coś??
ja dostałam pełno , może ubiorę mo
że nie
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
witam się na szybko po wizycie, bo zaraz jedziemy do teściowej :P przywiozła mi podobno trochę rzeczy dla małego z pl

no więc jestem happy bo wszystko w porządku
mały waży ciut mniej niż normalnie w tym tyg bo 2300 (powinien ok 2,5) ale to i tak już super , bo nadgonił podobno w szpitalu jak byłam 3tyg temu to wagę zmierzyli na 1500 więc super nadrobił
czyli waży PRAWIE idealnie termin wg obwodu brzuszka nadal kreuje się między początkiem a środkiem października ale gin powiedziała, że przez czynność skurczową która wyszła mi pod KTG wg niej urodzę wcześniej. ale mówi że dobrze by było żebym chociaż wytrzymała do końca września.
no i CC na 90% tak czy siak bo młody się już raczej nie odwróci bo mam niedużo wód płodowych więc zwyczajnie nie ma w czym termin do CC ustala się jak dziecko przekroczy 2500 i ustalają konkretny wg wagi dziecka. no chyba , że zacznie się akcja wcześniej to wtedy odrazu cięcie bez gadania.
we wtorek idę na glukozę (nie wiem po co jak w pl miałam ale widocznie tak tu jest) ale tylko na godzinę mogę jeść byle nie słodkie. i za 2 tyg kolejna wizyta . ogólne zalecenia to kontrolować skurcze :P jakby były regularne to jechać do niej albo do kliniki jak w nocy. z szyjką wszystko ok. jestem zadowolona
super że ok , a czułaś jakieś skurcze wtedy??
Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Mam znowu zaleglosci ktore staram sie nadrobic

Od wczoraj jestem w szpitalu na obserwacji - prawdopodobnie wyjde jutro. Maly po usg wazy 2500 a szyjka bez zmian. Dowiedzialam sie ze cukrzycowe mamusie klada juz od 38 tc na obserwacje az do porodu wiec duzo czasu mi nie zostalo.

Poki co wszystko mnie boli od nic nie robienia
no nie żartuj że z cukrzycą kładą w 38 tc - cholera a torba nie spakowana

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-08-27 o 18:05
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora