2007-09-12, 13:46
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dostaliście pieniędzy od gości weselnych?
szczerze mowiac ja nie nastawiala m sie na kase robiac wesele i ani raz nie pomyslalam zeby mi sie wesele "zwrocilo" z pieniedzy od gosci weselnych...
co do kwot jakie ludzie dawali to zalezalo oczywiscie od ich zamoznosci ( w wiekszosci przypadkow, ale np wujek mojego meza - baaaaardz zamozny czlowiek, dal nam 1500 zl, co dla nas jest fajna sumka, a dla niego cena 1 koszuli, a np babcia meza skladala na nasze wesele pieniazki odkad zaczelismy sie spotykac i dala nam 15 000)
przecietnie mlodzi (znajomi) dawali 300-500 zl
chrzestni - 1500-2000
dziadkowie (oprocz tej 1 babci ) po 1000-1500 zl
poniewaz my z mezem sami placilismy za wszystko, zarowno moi jak i jego rodzice dali nam tez kaske (po 10 000 zl - tyle ile by ich wyszlo lacznie pewnie nasze weselicho )
wiec powiem szczerze ze uzbieralismy bardzo ladna sumke, czego sie nie spodziewalismy
co do pustych kopert to myslalam ze te czasy minely, mama mowila mi ze kiedys zdarzaly sie takie przypadki, ale zeby w tych czasach tez? nie potrafie sobie tego wyobrazic, przeciez zaprasza sie samych bliskich znajomych, rodzine, jestem w szoku ze niektorzy potrafia sie tak zachowac a potem jakby nic sie nie bawic sie na weselu, co za obluda! przeciez mogli kupic prezent, chocby za 50 zl! brak mi slow...
Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
|
|
|