Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z różnymi trenerami ćwiczymy, o świetną formę walczymy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-29, 20:06   #1574
xMayx
Raczkowanie

Dot.: Z E. Chodakowską dziś ćwiczyć zaczynamy, tłuszczykowi się nie damy :)

Cytat:
Napisane przez aleksa_ Pokaż wiadomość
Cześć,
dostałam kiedyś płytę Ewy Chodakowskiej "Skalpel" ale po pierwszej próbie zrezygnowałam. Zwyczajnie nie poradziłam sobie z wieloma ćwiczeniami (lekka nadwaga, zerowa kondycja...).

Ostatnio wyszła nowa płyta "Metamorfoza" - czy orientujecie się, czy jest ona łatwiejsza i nadaje się dla początkujących?

Próbuję się wziąć za siebie, chce schudnąć i taki zestaw ćwiczeń wydaje się fajny, ale nie chciałabym się zniechęcić do tego jak kiedyś.
Miałam identyczny problem - nadwaga, kondycji brak. Nadwagę wciąż mam, ale łatwiej jest mi wykonywać ćwiczenia, a nawet podchodzę do nich z przyjemnością Dalej jestem słaba w rękach, staram się z tym walczyć.
Do ćwiczeń po dłuuugiej przerwie, jakoś w lutym bądź marcu, starałam się podchodzić metodycznie. Zaczęłam od pilatesu z Chodakowską - bo to dość spokojny zestaw, chciałam po prostu wzmocnić mięśnie. Efekt? Zakwasy trwające cztery dni Później było coraz lepiej, na Skalpel przesiadłam się po miesiącu, może nawet ciut później. Niestety, nie orientuję się co do "Metamorfozy", ale mogę Ci poradzić od siebie, żebyś szukała różnych treningów, różnych trenerów
Życzę powodzenia!
xMayx jest offline Zgłoś do moderatora