2015-08-29, 22:07
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakiego środka do prania używacie?
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;52585165]Jak, że z prowadzenia domu jestem noga, chciałam was zapytać jakiego środka do prania używacie? Ja jak na razie używam kapsułek z Persila ale wydaje mi się, że nie dopierają za dobrze.
Poza tym używacie jakiś płynów zmiękczających albo coś takiego. Zastanawiam się czy to faktycznie coś daje, ale nawet nie wiem gdzie się go wlewa w pralce. 
I przy okazji żeby wątek w 100% nadawał się na plotkowy. Czy zauważyłyście, że w większości reklam proszków do prania (tak samo z resztą jak innych środków czystości np. płynów do naczyń) występują faceci? Czy wasi faceci w ogóle wiedzą jak funkcjonuje pralka i zajmują się porządkami w domu? [/QUOTE]
Dość często kapsułek (Persil, Ariel), ale nastawiam na pełny cykl lub skrócony z podwójnym płukaniem, bo dla mnie one za bardzo pachną.
Proszek + płyn do płukania tylko w opcji mniej płynu niż mówi producent, żeby mi tak mocno nie pachniało.
Opcja 1 trudniejsze prasowania, druga łatwiejsze - przy najmniej ja tak mam.
Wodę mam średnio twardą, wsad 8kg i większość rzeczy się dopiera. Jak mam cięższe plamy to w ruch idzie odplamiacz.
Przy proszku częściej mi się zdarzają odbarwienia na ubraniach, więc nie przepadam, a przy dozowaniu płynów zawsze coś rozleję więc lubie kapsułki ;-)
Pranie najczęściej nastawiam ja, ale facet też potrafi, często swoje ciemne rzeczy nastawia sam.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;52585511]Jeśli chodzi o parametry to białe/jasne rzeczy typu ścierki kuchenne ręczniki piorę w 90st, program bawełna ok 2h. Dla ciemnych rzeczy mam specjalny program, 40st. Kolorowe też w 40st na programie bawełna. I wtedy długość prania ponad godzina (nie wiem dokładnie).
Największy problem jest z dopieraniem ścierek kuchennych, ale koszulki też ostatnio wydają mi się jakoś gorzej wyprane.
Ja reklam też już dawno nie oglądałam, ale nie mogę wyrzucić z pamięci Hajzera jak lata z tymi białymi skarpetami. [/QUOTE]
tylko ostatnio? pralka nie ma zapchanych filtrów? puszczasz ją czasem na pusty cykl bez detergentów? woda Wam się nie zmieniła?
|
|
|