2015-08-30, 10:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja córka chce uprawiać seks
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52587091]Zgadzam się z Tobą ,dla mnie nastoletnia dziewczyna które decyduje się na seks mimo całkowitej świadomość że nie poradzi sobie z ewentualną ciążą -na pewno nie jest ani dojrzała ani świadoma własnych wyborów,mówiąc w skrócie niezbyt rozgarnięta. W tak młodym wieku nie ma żadnych określonych wytycznych do rozpoczynania aktywność seksualnej,można poczekać z kilka lat przynajmniej do momentu całkowitego usamodzielnia się. Nie wiem co taki dzieciak sobie wyobraża ,ze matka /ojciec dadzą jej połowę swojej pensji na utrzymanie nie swojego dziecka albo jedno z nich zrezygnuje z pracy żeby się nim zajmować? gdy ona w tym czasie będzie chodziła do szkoły uczyła się i korzystała z młodość?Nie ma to jak spaprać życie sobie i najbliższym ..[/QUOTE]
a jak kobieta ma 20-30-40-50 lat i wie, że nie poradzi sobie z ewentualną ciążą to też ma seksu nie uprawiać?
Naprawdę nie wiesz do czego służy antykoncepcja?
Dziewczyna chce rozpocząć współżycie i nie zajść w ciąże, coby nie obarczyć rodziców kosztowo i czasowo opieką nad jej dzieckiem.
Cytat:
Napisane przez nie_powiem
Zastanawiam się ile z piszących tu zaczęło uprawiać seks będąc już zupełnie samodzielnym, czyli w wieku 24 lat mniej więcej 
|
mało tego, że samodzielnym to jeszcze gotowym na ciąże....
|
|
|