2015-08-31, 00:08
|
|
|
Kociara
|
Dot.: Mydła naturalne
Cytat:
Napisane przez martimo
Cześć. Jakiś czas temu zamieniłam różnego rodzaju żele do mycia twarzy na mydła naturalne. Moja tłusta cera ze skłonnością do trądziku zdecydowanie odżyła. Obecnie na przemian stosuję mydło z Aleppo i mydło skrzypowe. Chciałabym się dowiedzieć, jak wy stosujecie różnego rodzaju mydełka naturalne? U mnie wygląda to tak. Do małej miseczki nalewam wody. Następnie rozmydlam mydełko w misce, aż powstanie piana i tą pianą z miski myję twarz. Tak jest mi po prostu wygodniej oraz wydaje mi się, że przy tej metodzie mydło wystarcza na dłużej. Nie wiem tylko, czy efektywniejsze działanie mydła byłoby, gdybym rozmydlała je w dłoniach i pianę nakładała bezpośrednio na twarz. Wówczas piana wydaje się bardziej gęsta i bogata w korzystne składniki. W misce z wodą jest troszkę bardziej rzadka i szybko znika. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? 
|
hm, pamiętaj tez, ze mydło Aleppo ma jakieś stęzeni kwasu - będzie też wtedy bardziej "agresywne" i być może wysuszające. Spróbuj, np. przez tydzień -dwa, jesli metoda z miską będzie lepsza to do niej wróć Ja mydło Aleppo nakładałam bezpośrednio i bylo ok (stężenia 22% z tego co kojarzę, również cera była wtedy bardziej trądzikowa).
|
|
|