Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ludzie przejaskrawiający rzeczywistość
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-31, 18:03   #2
FarawaySpace
Przyczajenie

Dot.: ludzie przejaskrawiający rzeczywistość

a nie jest czasem tak, że to Ty trochę przejaskrawiasz, a nie koleżanka?
takie odniosłam wrażenie. usłyszałaś, że ktoś tam gra w zespole i od razu ta osoba/y urosła w Twojej głowie do rangi jakiegoś bóstwa. w końcu napisałaś, że faktycznie robią to, co ta znajoma mówiła, tylko okazało się przy ich poznaniu, że są przy tym przyjaźni i nie wywyższają się (czemu mieliby to robić, swoją drogą?). ludzie z talentami (lub po prostu robiący coś niestandardowego) to też ludzie, serio! [chociaż to prawda, że wzbudzają większe zainteresowanie i ludzie lgną do nich bardziej niż do np. takiego zwykłego Kowalskiego żyjącego w trybie praca-dom; to pewnie ta "ekscytacja" znajomej]. nawet ludzie sławni, aktorzy holiłód etc. normalnie żyją i pewnie jedzą bułki na śniadanie jak Ty i ja. mają swoje problemy, kompleksy i tak dalej. jedyne co ich różni to liczba na koncie.
masz chyba trochę zaniżone poczucie własnej wartości. może też znajdź coś, w czym jesteś dobra, jakieś hobby, którym mogłabyś się zająć poza innymi sprawami niż studia itd.? myślę, że to by mogło pomóc.

Edytowane przez FarawaySpace
Czas edycji: 2015-08-31 o 18:07
FarawaySpace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując