Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy moja inność przekracza normę?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-08-31, 20:45   #11
gamblenka
Rozeznanie

Dot.: Czy moja inność przekracza normę?

Cytat:
Napisane przez Mioodowa Pokaż wiadomość
A więc jak przestać być nijaką?
Przestań przejmować się tym, co myślą inni. Nie przejmuj się tym, że mają cię za nijaką, nudną, czy co tam jeszcze. Jest masa takich osób, jak ty, naprawdę. Dlatego - uwierz - nikt nie weźmie cię za jakiegoś dziwoląga, jeśli będziesz milczeć itd. To naprawdę najlepsze, co możesz zrobić.

Inaczej, całe życie zmarnujesz na zastanawianie się, czego od ciebie oczekują inni i na próbach dostosowania się, żeby być fajniejszą, bardziej lubianą. Ja się pół życia nad tym zastanawiałam i nigdy nic nie wymyśliłam. Nigdy nie byłam lubiana bardziej, ani mniej, nieważne, co robiłam. Z resztą prawda jest taka, że bycie popularnym nie leżało nigdy w mojej naturze. Może w twojej także nie leży? Zastanów się nad tym. Może wcale nie chciałabyś kilkunastu wiadomości dziennie, kilku telefonów, masy znajomych, którzy niekiedy narzekają, że ich zaniedbujesz. Może nie chciałabyś ciągle odmawiać ludziom, którzy cię wyciągają na spotkania, bo tych spotkań byłoby zbyt wiele.

Nie uganiaj się za tym, zostaw to. Raczej skup się na tych, którzy cię lubią i dąż do tego, żeby otaczać się ludźmi, przy których czujesz się swobodnie.
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując