2015-09-02, 22:26
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
Napisane przez Malla
Mój były ma kilkuletnią kotkę, która wciąż ciumka. Wychowana z mamą i rodzeństwem.
Daniels ciągle ciumka łapkę.
Zmieniłam żwirek na kukurydziany Benka. Jest jak CBE, tylko znacznie mniej się nosi. Kotom jednak zdarza się nie zakopać odchodów. Zmieniłam po przeprowadzce, więc nie wiem, czy to ona nie miała na to wpływu, że chcą pokazać się światu 
|
Mam nadzieję, że mu przejdzie, teraz znowu się dossał do barankowej części koca. 
Ja się przerzuciłam na drewniany Greenwoods i widzę różnicę. Tzn. w wyglądzie i "trocinkowym" zapachu podobny do CBE+, może ma trochę większe granulki. Nosi się wiadomo, ale lepiej się zbryla, nie kruszy się i nie pyli, może nawet trochę lepiej maskuje zapachy (ale to trudno mi ocenić, bo na barfie właściwie nic nie czuć), wydajność podobna, na pewno nie słabsza. Trochę jak CBE+ z dawnych, lepszych czasów. Jak jeszcze mały był odizolowany, to miał u siebie CBE+, bo miałam dwie małe paczki jeszcze i znowu wszędzie miałam taki jakby pyłek i drobinki, nawet w łóżku. Buntu w zakopywaniu nie zaobserwowałam.
Używając ich jednocześnie wyraźnie widać różnicę, na korzyść Greenwoods. mam nadzieję, że go nie zepsują 
PS. Jak Mały rozrabia i chce nawiać na klatkę, to mu opowiadam, że teraz mieszka tu niedaleko taki kotek co wychodził na spacerki (dalej chodzicie?) Myślałam o tym, żeby go gdzieś zabrać, bo jest odważny, tylko już widzę te miauki potem pod drzwiami, a mieszkam na parterze i każdy sąsiad by je słyszał.
I musiałaby to być jakaś zielona okolica, z dala od samochodów, bo boi się ich głośniejszego dźwięku, zwiewa wtedy z parapetu. Więc chyba na razie się wstrzymamy.
Na razie w piątek wyjeżdżamy na spóźniony (wypadło mi coś w pracy, a tak to byśmy się wakacjowali już od dwóch tygodni i jeszcze trochę słońca złapali) urlop na wieś, całą trójką , ale tam są już siatki w oknach, więc ewentualne spacerki tylko w szelkach.
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------
Cytat:
Napisane przez Edeldredzia
Dziewczyby, juz tylko 2,5 dnia  )
Karmicie swoje koty Catz finefood?
|
Ale przeleciało 
Moje karmiłam. Jest ok. Jadły ją równie chętnie co inne karmy.
Czas edycji: 2015-09-02 o 22:46
|
|
|